Evdeki Köpek Kokusu Nasıl Giderilir?

Evdeki Köpek Kokusu Nasıl Giderilir?

Köpekler en sadık hayvanlardan olması nedeni ile insanların en çok tercih ettiği evcil hayvanlardan biridir. Sevimli ve sadık olan bu hayvanlar da fazlasıyla ilgiye ihtiyaç duyarlar. Bakımlarının ve temizliklerinin düzenli olarak ve doğru bir şekilde yapılması gerekir. Bunlara dikkat edilmediği takdirde istenmeyen durumlar meydana gelebilir. İstenmeyen durumların başında gerek sizin gerekse köpeğinizin sağlığı ile ilgili sorunlar gelse de bu durumlardan biri de evde oluşan kokudur. Bu kokudan kurtulmak için farklı yöntemler uygulanabilir.

1-)Havalandırma

Havanın mikrop kırıcı özelliği göz ardı edilemez. Bu nedenle evin her gün düzenli olarak havalandırılması evinizde köpekten dolayı ortaya çıkan kokuları belli oranlarda azaltır. Havalandırarak kokuları azaltmak için sadece kapı pencere açarak evi havalandırmak yetmez. Bunun dışında doğrudan köpeğinizin kullandığı minder, yastık, oyuncak gibi eşyalar varsa bu eşyalarında düzenli olarak havalandırılması oldukça önemlidir. Havalandırma gibi basit bir yöntem ile evdeki köpek kokusunu azaltmanız mümkün.

2-)Temizlik

Kesin çözüme odaklı yöntem temizliktir. Bu şekilde kokunun kaynağını bulup doğrudan ortadan kaldırabileceğiniz için evin içinde hiç bir koku kalmaz. Bunun için köpeğiniz dahil evde köpeğinizin temas ettiği bütün eşyaları düzenli olarak yıkanız gerekmektedir. Köpeğinizi ayda bir kez yıkayın. Daha fazla yıkarsanız köpeğiniz hasta olabilir.

Özel köpek şampuanları ile yıkamak koku oluşumunu engelleyerek evinizin kokmasını da engellemiş olur. Ayrıca her gün düzenli olarak köpeğinizi taramalısınız. Bunun dışında köpeğinize ait olan minder, oyuncak gibi eşyaları her hafta mutlaka yıkayın. Köpeğinizin üzerinde gezdiği halı, koltuk gibi büyük ve evlerde yıkaması zor olan eşyalarınızı da her ay en az bir kere mutlaka yıkayın. Ancak yıkamadan önce köpeğinizin dökülen tüylerinden büyük eşyalarınızı iyice arındırmak adına öncelikli olarak elektrik süpürgesi ile süpürün.

3-)Kurutma

Köpeğinizin neden olduğu evdeki kokulardan pratik yöntemler ile kurtulmak için birkaç uygulama bulunmaktadır. Öncelikle evdeki köpek sayısı ve evde meydana gelen kokunun yoğunlu ile doğru orantılı olarak evin farklı noktalarına oda spreyi ya da tütsü koymak etkili yöntemlerden biridir. Bir başka yöntem ise köpeğinizin kokmaya başladığını düşündüğünüz zamanlarda köpeğinize kuru şampuan sıkma yöntemidir. Kuru şampuanların pudra bazlı olması sayesinde köpeklerinizde oluşan kötü kokuları önler. Bu nedenle evlerinizin köpek kokusundan arınmasına neden olur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ