Fırından Çıkan Kekin Üstü Örtülür mü?

Fırından Çıkan Kekin Üstü Örtülür mü?

Fırından çıkan kekinizin sert olduğunu düşünüyorsanız üzerine ince, nemli bir bez örterek yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Kek yapmak yıllardan beri uğraştığımız bir alandır. Mutfakların vazgeçilmezi olan kekler günümüzde fırın dışında ocaklarda da kolay bir biçimde yapılabilmektedir. Kadınların kullandığı yüzlerce farklı kek tarifi bulunmaktadır. Çikolata soslu kekler, fındıklı ve cevizli kekler, portakallı keklerin yanı sıra ıslak kekler de çok sevilerek tüketilen kek türleri arasında yer almaktadır.

Kek yaparken dikkat edilmesi gereken belirli noktalar vardır. İyi bir kekin tadının güzel olmasının yanı sıra yumuşak olması ve hoş bir görünüme de sahip olması gereklidir. Bunun için kekin üstüne örtü örtebilir ve çok daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.

Kek Kaç Günde Bozulur?

Çay saatlerinin vazgeçilmez bir unsuru olan kekleri uzun süre tüketmemeniz halinde kısa süre içinde bozulacağı unutulmamalıdır. Kek içinde çok sayıda kısa sürede bozulabilen süt ürünleri yer aldığı için kek de kısa süre içinde bozulmaktadır. Kekin bozulmaması için en kısa süre içinde tüketilmesi kekik israf olmasını önleyecektir.

Kek piştikten sonra üzerine hafifçe nemlendirilmiş bir örtü örtebilir ve bu şekilde bir süre bekleterek kekin taze olmasını sağlayabilirsiniz. Keki bu şekilde ağzı kapalı bir cam fanusun içinde birkaç boyunca oda sıcaklığında bekleterek tüketebilirsiniz. Kekin buzdolabında muhafaza edilmesine gerek yoktur. Bu şekilde kek kuruyacak ve tadında bozulma meydana gelecektir. Kekin içinde yumurta ve süt gibi çabuk bozulan ürünler olduğu için kısa süre içinde tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

Kek Yapacaklar İçin Önemli Püf Noktaları

  • Kek yaparken dikkat edilmesi gereken unsurlardan birisi fırın kullanımıdır. Kekin güzel bir biçimde pişmesi için tüm alanlarına eşit bir biçimde ısı verecek fırın kullanımı yapılmalıdır.
  • Kek en az 60 dakika pişirilmelidir.
  • Kekin malzemeleri önceden hazırlanmalıdır ve kekin tüm malzemeleri önceden oda sıcaklığında ısıtılmalıdır. Özellikle kek için kullanılacak olan yumurta ve margarinin önceden dolaptan çıkartılması önemli bir konudur.
  • Kek yaparken dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta ise çırpılacak kabın modelidir. Çırpma kabının cam olması daha iyi bir sonuç ortaya çıkaracaktır.
  • Kek el ile çırpmak yerine çırpma teli ya da mikser ile bir süre boyunca çırpılmalıdır. Yumurta ve şeker köpürüne kadar çırpma işlemine devam edilmelidir.
  • Kek çırpıldıktan ve krema haline geldikten sonrasında un eklenmelidir. Un çırpıcı ile karıştırılmamalı, tahta kaşık ile yavaşça karıştırılmalı ve homojen bir karışım elde edilmelidir.
  • Keke katılacak olan un önceden elenmelidir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ