Koltuktaki Rutubet Kokusu Nasıl Giderilir?

Koltuktaki Rutubet Kokusu Nasıl Giderilir?

Günlük hayatta; evlerde, ofislerde, kafelerde ve bu gibi yerlerde oldukça çok zaman geçiririz. Bu kadar çok zaman geçirirken yaptığımız işleri bir yana bırakırsak bizler için çok önemli bir etken daha ortaya çıkıyor. Bu etken konfordur. İşlerimizi konforlu ve rahat bir şekilde yapmak hepimiz için önemlidir.

Konfor denilince akıllarda canlanan ilk eşyalardan biriyse koltuktur. Koltuklar konforumuz için bu kadar çok şey ifade ederken koltukların temizliği, güzel kokması ve rahatlığı da çok önemlidir. Zaman içinde koltuklar bakımsız kaldıkları takdirde rutubet kokusu yaymaya başlayabiliyorlar. Bu rutubet kokusundan kurtulmak ise pratik ve etkili yöntemlerle oldukça kolay hale geliyor.

1-)Sirke ve Limon

Koltuktaki rutubet kokusunu giderirken sirke ve limondan yardım alabilirsiniz. İlk olarak bir kabın yarısına kadar ılık su doldurun. Doldurduğunuz suyun üzerine bir çay bardağı sirke ve yarım çay bardağı limon suyu ilave edin ve karıştırın. Oluşturduğunuz karışım ile temiz bir bezden yardım alarak koltuğunuzu güzelce silin. İsteğinize bağlı olarak, silme işleminin ardından aromatik kokularla suyu karıştırıp bir kez daha silerseniz, koltuğunuzun daha güzel kokmasını sağlayabilirsiniz. Bu işlemlerin ardından koltuğunuzu kurumaya bırakın. Aromatik kokular sayesinde koltuğunuz da istediğiniz gibi kokacaktır.

2-)Beyaz Sabun veya Arap Sabunu

Koltuktaki rutubet kokusunu giderirken beyaz sabun veya arap sabunu kullanmak oldukça etkili ve kolay bir yöntemdir. İlk olarak bir kabın yarısına kadar su doldurun. Su doldurduktan sonra bir adet beyaz sabunu veya bir miktar arap sabununu su yardımı ile köpürtün ve karıştırın. Oluşturduğunuz karışım ile temiz bir bezden yardım alarak koltuk yüzeyini iyice çitileyerek silin. Silme işleminin ardından temiz ve nemli bir bez ile koltuğun yüzeyini bir kez daha silin. Silme işleminin ardından koltuğunuzu kurumaya bırakın.

3-)Karbonat ve Limon

Koltuktaki rutubet kokusunu giderirken karbonat ve limon kullanmak oldukça etkili bir yöntemdir. İlk olarak yarım su bardağı karbonat ile bir çay bardağı limon suyunu bir kabın içinde karıştırın. Oluşturduğunuz karışıma bir litre su ekleyerek tekrar karıştırın. Oluşturduğunuz karışım ile temiz bir bezden yardım alarak koltukları çitileyerek güzelce silin. Sildiğiniz koltuğunuzu bir seferde nemli ve temiz bir bezle güzelce silin. Daha sonra koltuğunuzu kurumaya bırakın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ