Fon Perde Nasıl Temizlenir?

Fon Perde Nasıl Temizlenir?

Perdeler gerek evlerde gerek ofislerde kullanılan en temel eşyalar arasındadır. Özelliklerine ve türlerine göre farklı çeşitleri bulunur. Genellikle evlerde dekorasyon amaçlı kullanılan perdelerin başında gelen perde çeşidi ise fon perdelerdir. Fon perdeler bulundukları odaya hoş bir hava katarlar. Bu nedenle de kadınların sıklıkla tercih ettiği perde çeşitlerinden biri olarak yer alır.

Fon perdeler diğer perdeler gibi kullanılmadığı için sık yıkanması gerekmeyen perde çeşitlerinden biridir. Normal şartlar altında senede 1 kere yıkamak yeterli olacaktır. Ancak fon perde kullanılan oda da sigara içiliyor ise ya da perdeye sinebilecek kokuya sahip bir şey yapılıyor ise daha sık yıkanması gerekir. Bunun sıklığı ise içilen sigara miktarına göre farklılık gösterir.

Temizlenme sıklığı kullanıldığı ortama göre farklılık gösterse de fon perdeler aynı şekilde temizlenir. Bunun için de mikrofiber bez, su, deterjan, yumuşatıcı, deterjan ve isteğe bağlı olarak esanslı doğal yağ gerekir.

1-)Tozları Temizlemek

Fon perdeler doğrudan kullanıma uygun eşyalar olmadığı için genellikle belirgin bir kire sahip olmazlar. Ancak uzun süreler bekledikleri için zaman içerisinde üzerleri tozlanmaya başlar. Çoğunlukla kirlenmeleri de bu sebepten kaynaklanır. Evinizin çevre şartları uygun ise yerinden çıkardığınız fon perdenizi uygun bir pencereden silkerek üzerindeki fazla tozlardan kurtulabilirsiniz. Bu işlemi yapmak için uygun bir yerde oturmuyorsanız, nemli bir mikrofiber bez yardımı ile fon perdenin üzerini silerek fazla tozları alabilirsiniz.

2-)Kirleri Temizlemek

Fon perdenizin üzerinde belirgin bir kir varsa bu lekenin üzerini ıslatın. Ardından perdenizin rengine ve kumaşına uygun bir deterjan dökerek bir süre bekleyin. Lekenin zorluğuna göre 1 gece de bekleyebilirsiniz. Yeterince bekledikten sonra çamaşır makinesine fon perdeyi koyun.

Daha sonra uygun deterjanı ve yumuşatıcıyı çamaşır makinenizin gözlerine koyun. İsteğe bağlı olarak yumuşatıcı gözüne bir miktar esanslı doğal yağ da koyabilirsiniz. Fon perdeleri 30 dereceden yüksek sıcaklıklarda yıkamamaya özen gösterin. Bu durum perdelerinizin hızlı yıpranmasına neden olur. Fon perdeler yıkanırken çamaşır makinelerinin sıkma devirleri de oldukça önemlidir. Yüksek devirlerde sıkılan perdeler deforme olabilir.

3-)Kurutma

Fon perdelerin temizliğinde kurutma işlemi de önemlidir. Özenle yıkanan fon perdeler yıkandıktan hemen sonra çamaşır telline ya da çamaşır iplerine asılmalıdır. Bu şekilde fazla suları kalmadığı zaman yerlerine asılarak kurumaları beklenmelidir.

NOT: Pullu ya da simli fon perdeler makinede yıkanmak için uygun değildir. Bu perdeleri küvette yıkamak daha etkili sonuçlar verecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ