Taze Fasulye Nasıl Dondurulur?

Taze Fasulye Nasıl Dondurulur?

Taze fasulye birçok kişi tarafından oldukça sevilerek tüketilen ve çok sağlıklı olan bir besindir. Yaz aylarının sonlarına doğru sadece günlük tüketim için değil aynı zamanda kışa hazırlık olması adına da alınan bir sebzedir. Derin dondurucu için kış hazırlığı yapan insanlar için taze fasulye kaçınılmaz bir sebzedir. Sağlık açısından çok faydalı olması ve lezzet olarak da aranan bir sebze olması taze fasülyeyi derin dondurucularda sıklıkla yer eden bir sebze haline getiriyor.

Taze fasülyeyi derin dondurucularda saklamak için çeşitli yöntemler uygulanmaktadır. Bu yöntemlerin hepsi oldukça pratik yöntemlerdir. Bunun yanı sıra bu yöntemler sayesinde taze fasülyeyi derin dondurucuda uzun süre tazeliğini ve lezzetini kaybetmeden saklamanızı sağlar.

Taze Fasulye Dondurucuda Nasıl Saklanır?

1-)Domates ile Birlikte Saklama Yöntemi

Taze fasulyeyi yemek olarak pişirmeyi düşünüyorsanız bu yöntemi rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bu yöntemi uygulamak için 3 kilo taze fasulyeye 1-1.5 kilo domates kullanılmaktadır. İsteğe bağlı olarak bu oranlara sabit kalarak daha fazla ya da daha az miktarda uygulayabilirsiniz.

Domates ile birlikte saklama yöntemini uygulamak için öncelikle taze fasülyeleri yıkayarak sularını süzdürün. Daha sonra uç kısımlarını ve kılçıklarını ayıklayarak taze fasülyeleri istediğiniz büyüklüklerde keserek yemeklik forma getirin.

Bu işlemin ardından tüm domatesleri rendeleyin. Rendeleme işlemi yerine robottan geçirerek de domatesleri küçültebilirsiniz. Ancak robot kullanacaksanız domateslerin kabuklarını soyarak robota atın. Ardından tüm fasülyelerinizi alabilecek büyüklükte bir tencerenin içine hazırladığınız domates suyunu atın. Domates suyunu birkaç kez çevirerek biraz kavurun ve üzerine taze fasülyelerin hepsini ilave edin. Bu şekilde fasülyelerin renginde değişme olana kadar yani yaklaşık 10 dakika kadar kavurun.

Ardından fasülyelerin soğuması için geniş kaplara alın. Fasülyeler tamamen soğuduğunda porsiyonlar şeklinde buzdolabı poşetlerine taze fasülyeleri yerleştirin. Yerleştirme işlemini bitirdiğinizde poşetlerin içinde hava kalmayacak şekilde ağızlarını sıkıca bağlayın. Bu şekilde poşetleri hazırladıktan sonra dondurucuya rahatlıkla kaldırabilirsiniz. Ancak poşetleri kaldırırken üzerine günün tarihini atmayı unutmayın. Taze fasülyeleri bu şekilde 1 yıl boyunca saklayabilirsiniz.

2-)Şoklayarak Saklama Yöntemi

Şoklama yöntemi taze fasülyeleri dondurucuda saklanması için kullanılan bir diğer yöntemdir. Uygulaması oldukça basit ve etkili bir yöntemdir. Bunun için öncelikle istediğiniz miktarda taze fasülyeyi yıkayın. Yıkama işleminin ardından taze fasülyeleri ayıklarak uygun büyüklüklerde keserek ya da kopararak küçültün.

Bu şekilde hazırlamış olduğunuz taze fasülyeler için yeterli büyüklükte bir tencere çıkarın. Bu tencerenin içini su ile doldurarak suyun kaynaması için ocağa alın. Su kaynadıktan sonra taze fasülyeleri tencereye alarak 3 dakika boyunca haşlanmasını sağlayın. Bu arada içi soğuk su ve buz ile dolu fasülyelerin sığabileceği büyüklükte bir kap hazırlayın. Haşlanan fasülyeleri yine 3 dakika kadar bu kabın içinde bekleterek buzdolabı poşetlerine yerleştirin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ