Göbek Apsesi

Göbek Apsesi

Göbek apsesi oluşumu göbek bölgesinde meydana gelen bir inflamasyon sonucudur. Özellikle son yıllarda göbek deliğine yapılan piercing göbek apse oluşumuna sebep olmaktadır.

Göbek deliği vücudumuzda çok temiz tutulması gereken, çok hassas olan bölgelerden biridir. Genellikle göbek deliğinde oluşan kirlerin düzgün bir şekilde temizlenmemesi ya da göbek deliğindeki kirleri temizlerken sivri uçlu pis aletlerin kullanılması göbek deliğinin iltihap kapmasına sebep olmaktadır.

Göbek deliğinin iltihap kapmasının dışında bazı mikroorganizmaların üremesi sonucunda da göbek deliğinde apse oluşumu meydana gelebilir. Özellikle göbek deliğinin ıslak bırakılması ve yeterince temizlenmemesi ya da doğumsal olarak göbek deliğinin içeri doğru derin oluşu sonucu burada terlemenin fazla meydana gelmesi göbek deliğini mantar enfeksiyonlarına hazır bir hale getirir.

Göbek deliğinde mantar enfeksiyonu görülmesi durumunda genellikle kaşıntı ile karakterize bir durum söz konudur. Aşırı kaşınma ya da geç kalan tedavi bu bölgede apse oluşumuna sebep olabilir.

Göbekte meydana gelen bir enfeksiyonun kurcalanmaması, özellikle oluşan apsenin patlatılmaması çok önemlidir. Patlatılan apsenin iltihap kapması durumun daha da vahim bir hal almasına sebep olabilir.

Göbekte Oluşan İltihabın Tedavisi

Göbek deliğinde meydana gelen apse ya da enfeksiyonel durumun tedavisinde yapılması gereken ilk durum doktora gidilerek uzman bir kişiden yardım almaktadır. Evde yapılacak kulaktan duyma bilgiler göbek deliğinin daha da zarar görmesine sebep olabilir.

İlk yapılması gereken meydana gelen iltihaplanmanın kurutulmasıdır. Bu durum için genellikle antibiyotik tedavisi uygulanmaktadır. Aynı zamanda bölgenin temiz tutulması özellikle nemden uzak tutulması büyük önem taşımaktadır.

Göbekte meydana gelen apse oluşumu kişisel temizliğin yeterince yapılamadığı durumlarda da meydana gelebilir. Bu durumda kişinin temizliğine daha da özen göstermesi gerekmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ