Göğüsteki Kıl Kökü İltihaplanmaları

Göğüsteki Kıl Kökü İltihaplanmaları

Tıbbi adı folikülit olan kıl kökünde oluşan iltihaplanmaya kıl kökü iltihaplanması denir. İltihaplanmanın oluşması ise derideki bakterilerin bu bölgeyi etkilemesinden kaynaklanmaktadır. Bakteri sebepli olmayan nedenlere bağlı olarak, genellikle erkeklerde tıraş olunan yerin tahriş olması, kadınlarda da kasık ve genital bölgede kıl kökü iltihaplanması görülür.

Nadir de olsa kıl kökü iltihabına rastlanan ve hijyenine önem verilmesi gereken bir diğer bölge de göğüslerdir. Bazı bayanlarda bu bölgede siyah tüyler çıkması görüntü olarak rahatsızlık uyandırdığı için bayanlar bu tüyleri almayı tercih ediyor. Fakat göğüs ucundaki tüylerin alınması bölgedeki süt bezlerine zarar verebileceği gibi tüylerin alınması sonucu açık olan gözenekler de bakteriler için yeni yuva oluyor. Sonuç olarak göğüste kıl kökü iltihaplanması görülüyor. Eğer ki göğüs ucundaki veya çevresindeki rahatsızlık edici boyutta ve renkteyse öncelikle bir uzmana danışmanızı tavsiye ediyoruz.

Kıl Kökü İltihabı Belirtileri

  • Kaşıntı ve kızarıklık
  • Kızarıklık üzerinde sıvı dolu (iltihaplı) kesecikler
  • Halsizlik ve yüksek ateş
  • Şişkinlik ve ağrı

Eğer bu belirtilere kıl köklerinizde rastladıysanız en kısa sürede bir dermatoloğa görünmenizi tavsiye ediyoruz. Baş bölgesinde ve saç diplerinde de kıl kökü iltihaplanması tedavi edilmezse ciddi dermatolojik sorunlara yol açabilir.

Kıl Kökü İltihabı Tedavisi

  • Genellikle bayanlarda hijyene dikkat etmeden ağda yapma durumlarında enfeksiyona mahal verici durumlar sonucu kıl kökü iltihabı oluşur. Hijyene olabildiğince dikkat edilmelidir. Kendinize ait olmayan havlu, jilet vb. eşyaları kullanmayın.
  • Uzman doktor görüşüne bağlı olarak antibiyotik tedavisi veya kıl kökü iltihabı kremi
  • Sıcak su kompresleri yapılabilir.
  • Küçülmeyen kıl kökü iltihabını mutlaka bir uzman doktora gösteriniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ