Goji Berry Nasıl Kullanılır?

Goji Berry Nasıl Kullanılır?

Goji berry ana vatanı Asya olan bir ot bitkisidir. Ülkemizde kurt üzümü olarak bilinen goji berry’nin tadı ise kiraz ile yaban mersini arasında arasında bir yerde bulunmaktadır. Renkleri parlak kırmızı olan goji berry meyvesi insan sağlığı açısından da birçok faydası bulunan oldukça yararlı bir meyvedir. Tat açısından da oldukça lezzetli olan goji berry oldukça sulu ve tatlı bir tada sahiptir.

Sağlık açısından da birçok faydası bulunan goji berry’nin kullanımı konusunda genelde soru işaretleri bulunmaktadır. Aslında goji berry kullanım açısından geniş bir yelpazeye sahiptir ve kullanımı oldukça kolaydır. Vücut için oldukça faydalı olan goji berry meyvesini kullanmak için birkaç yol bulunmaktadır.

Goji Berry Nasıl Kullanılır?

1-)Pirinç Yemekleri

Genellikle Çin’de kullanılan bir yöntem olsa da gojy berry’yi pirinç kullanılarak yapılan yemeklerin içinde kullanmak mümkündür. Pirinç ile birlikte harika bir uyum yakalayan goji berry’i gerek pirinçli dolmalarda gerek pilavlarda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bunun için yemeğinizin içine istediğiniz miktarda atarak tüketebilirsiniz.

2-)Çorbalarda

Goji berry çorbalar ile birlikte de harika bir uyum yakalamaktadır. Bu nedenle yaptığınız çorbanın içine bir tutam kadar goji berry ekleyerek çorbanızı tatlandırabilirsiniz. Goji berry’nin kendisinin tatlı bir tadı olduğu için ekşili ya da ekşi ile tüketilen çorbaların içerisinde kullanımı lezzet açısından pek tavsiye edilmemektedir. Ancak çorbayı tüketecek olan siz olduğunuz için tercih tamamı ile size aittir.

3-)Meyve Suyu

Meyve suyu yöntemi de goji berry’nin kullanımında en çok tercih edilen yöntemlerden biri olarak yer almaktadır. Çok sulu bir meyve olmasından dolayı uygun mutfak aletleri ile birlikte goji berry’nin suyu sıkılabilir. Sulu yapısından dolayı da az miktarlarından çok miktarda su çıkabilmektedir. Ancak bu noktada 1 porsiyon için 200 gram goji berry’den daha fazla meyve kullanılmamaya dikkat edilmelidir.

4-)Kuru Meyve

Kuru meyve goji berry’nin en rahat tüketim şekli olarak yer almaktadır. Kurutulmuş goji berryleri doğrudan kuru meyve olarak tüketebileceğiniz gibi kahvaltıda tüketmek için müslinizin içerisine de ilave edebilirsiniz.

5-)Salatalarda

Salatalara çok yakışan goji berry’yi salata yaparken kullanmak oldukça kolaydır. Bunun için sahip olduğunuz goji berry’nin kuru ya da taze olmasının bir önemi yoktur. İster taze ister kuru meyveyi salatanızın içine serpiştirerek salata ile birlikte tüketebilirsiniz.

6-)Çay Yaparak

Goji bery’nin en çok tercih edilen kullanım yöntemlerinden birisi de çay yapmaktır. Bunun için bir poşet olarak hazırlamış olduğunuz goji berry porsiyon miktarını sıcak suyun içerisinde 6-7 dakika kadar bekleterek çayınızı demleyebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ