Krema Yerine Krem Şanti Kullanılır mı?

Krema Yerine Krem Şanti Kullanılır mı?

Krema yerine krem şanti kullanılır mı sorusu yemek yapmayı seven kişilerin merak ettiği püf noktalarından birisidir. Yemek ve tatlı yapmak zor bir eylem gibi görünse de aslında belirli püf noktalarını bildikten sonra sanıldığı kadar zor bir iş değildir. Her yemeğin ve tatlının belirli bir ölçüsü vardır ve bu noktalara dikkat etmek yeterli olacaktır. Lezzeti yakalamak için yapılması gereken diğer bir şey ise tatların birbiri ile uyumunu yakalamaktır. Tatlı yapacak kişilerin tarife ek olarak alternatif tatlar denemesi ve ellerinde malzeme olmadığı takdirde kullanabilecekleri başka tatlar biriktirmesi de gereklidir.

Krema ile yapılan tatlar en sevilen tatlı türlerinden birisidir. Evinizde krema olmadığında ise yerine kullanabileceğiniz ve aynı lezzeti yakalayabileceğiniz farklı tatlar bulunmaktadır.

Krema Yerine Ne Kullanılır?

Krema hem tatlılarda hem de bazı yemeklerde kullanılan bir lezzettir. Günümüzde tatlı ve özel sos yapımında kullanılan krema marketlerde birçok marka altında hazır bir halde satılmaktadır. Hazır aldığınız kremayı çok basit bir biçimde yemek ve tatlılarda kullanmanız mümkündür. Evinizde krema olmadığında ise farklı tatlar kullanarak yemeklerinizde yine aynı lezzeti yakalamanız mümkün olacaktır.

Krema yerine kullanabileceğiniz en uygun lezzetlerden birisi krem şantidir. Krem şantiyi krema yerine kullanabilmek için yalnızca tatlı tariflerini denemeniz gereklidir. Yemekler için yapılan kremalı soslarda, krem şanti kullanımı uygun bir tercih olmayacaktır.

Kremanın yerine kullanılabilecek diğer tatlılar arasında sade muhallebi de yer almaktadır. Bu tatların hepsi ile krema kullanımı yapmadan aynı lezzeti yakalamanız mümkün olacaktır.

Krema Nerelerde Kullanılır?

Sütün yağlı olan kısmına krema denilir. Kremanın birçok farklı çeşidi vardır. Krema çeşitleri içerdiği yağ oranına göre değişkenlik göstermektedir. Krema mutfaklarda birçok farklı lezzetin yapımında kullanılan çok özel bir tattır. Hazır halde satılan kremayı evde kendiniz de yapabilir ve doğal bir biçimde kullanabilirsiniz. Kremanın en sık kullanıldığı lezzetler arasında tatlılar, çorbalar, bazı yemekler ve soslar yer alır. Özellikle kremalı mantar sosu en çok tercih edilen soslar arasında yer almaktadır.

Ev Yapımı Krema Tarifi

Gerekli Malzemeler:

  • 1 litre süt,
  • Bir miktar ÅŸeker.

Nasıl Yapılır?

  • Bir miktar sütü ocaÄŸa alın ve kaynatın. Süt kaynadıktan sonra ılımasını bekleyin ve sonra buzdolabına kaldırın.
  • Buzdolabına kaldırdığınız sütü 1 saat boyunca buzdolabında bekletin. Daha sonrasında sütün üstünde birikmiÅŸ olan kaymağı dikkatli bir biçimde üzerinden sıyırın ve baÅŸka bir kabın içine alın.
  • Süt iyice azalana kadar bu iÅŸlemi aynı ÅŸekilde tekrar edin ve alınan tüm kaymakları aynı kabın içinde biriktirin.
  • Daha sonra topladığınız tüm kaymakları buzdolabına kaldırın ve 1 saat boyunca bekletin.
  • 1 saat boyunca buzdolabında beklettiÄŸiniz süt kaymağının içine bir miktar ÅŸeker katıp mikserde iyice çırpın.
  • AÄŸzını streç ile kapatacağınız kremayı buzdolabında muhafaza ederek dilediÄŸiniz gibi kullanabilirsiniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ