Çöp Kovası Nasıl Güzel Kokar?

Çöp Kovası Nasıl Güzel Kokar?

Çöp kovaları kullanım alanı oldukça geniş olan eşyalar arasında ilk sıralarda yer alan eşyalardan biridir. Evlerde ve ofislerde sıklıkla kullanılan çöp kovaları hoş kokular yaymayan eşyalar arasında yer almaktadır. Özellikle de mutfaklarda kullanılan çöp kovaları daha çok besin atıklarının atılması nedeni ile diğer çöp kovalarına göre çok daha kötü kokular yaymaktadır. Mutfaklardan sonra da banyoda kullanılan çöp kovalarının kokuları çok rahatsız edicidir. Çöp kovalarının en çok kullanıldığı alanlarda mutfaklar ve banyolardır. Bu durumda da çöp kovalarının güzel kokması için bazı yöntemler uygulamak gerekmektedir.

Çöp kovalarının üretildiği malzemelere göre de kovalara sinen kokuların yoğunluğu farklılık göstermektedir. Ancak ne tür çöp kovası kullanırsanız kullanın çöp kovalarının hoş olmayan bir kokusu olmaktadır. Bu kokudan giderilmesi hatta hiç oluşmaması için uygulanabilecek birkaç yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemleri uygulayabilmek için ise karbonat, limon kabuğu, deterjan, çamaşır suyu ve sirke gerekmektedir.

Çöp Kovasının Güzel Kokması için Uygulanabilecek Yöntemler Nelerdir?

1-)Karbonat

Karbonat kullanımı çöp kovalarında oluşacak olan kötü kokulara karşı oldukça etkili bir yöntemdir. Karbonat yöntemi etkili olduğu kadar uygulaması da kolay olan bir yöntemdir. Bu yöntemi uygulamak için çöp kovanızın genişliği ile orantılı miktarda karbonat gerekmektedir. Çöp kovasını boşalttıktan sonra dibine bir miktar karbonat serpin. Daha sonra delik olmadığından emin olduğunuz bir poşeti kovaya geçirin. Poşetin delik olmaması oldukça önemli bir noktadır. Poşetin delik olması durumunda çöpün suyu kovaya akıp karbonatı ıslatacağı için karbonat kokuyu hapsedemeyecektir.

2-)Limon Kabuğu

Limon kabuğu da yoğun ve güzel bir kokuya sahip olduğu için çöp kokusunu bastırma konusunda oldukça etkili olacaktır. Bunun için çöp kovasını boşalttıktan sonra kovanın altına bir miktar limon kabuğu koyun. Daha sonra kabukların üzerine çöp poşetini geçirin. Bu şekilde çöp kovasının hoş olmayan kokusunu ortadan kaldırmış olursunuz. Bu aşamada limon kabuğu yerine baskın bir kokuya sahip olan lavanta da kullanabilirsiniz.

3-)Deterjan

Çöp kovasını her boşalttığınızda deterjan kullanarak iyice temizlemek de çöp kovalarında oluşan kötü kokuyu gidermeye yardımcı olacaktır. Bunun için bulaşık deterjanı ya da çamaşır deterjanı kullanabilirsiniz. Çöp kovasının sevdiğiniz bir kokuya sahip olması için çamaşır deterjanı ile temizlemeyi seçtiğinizde durulama suyunun içerisine bir miktar çamaşır yumuşatıcısı ekleyerek bekleyebilirsiniz. Bu şekilde çöp kovasının sadece güzel kokmasını değil istediğiniz gibi kokmasını da sağlamış olursunuz.

4-)Çamaşır Suyu ya da Sirke

Çöp kovalarını boşalttıktan sonra içerisine bir miktar çamaşır suyu ya da sirke ekleyin. Kokunun yoğunluğu ile orantılı olarak bir süre bu şekilde kovayı bekletin ve ardından iyice durulayın. Sirke de çamaşır suyu da yoğun kokulara sahip olduğu için çöp kokusunu bastıracaktır. Ayrıca iki üründe temizleme özelliği barındırdığı için kovalarda oluşabilecek mikroplara karşı da önlem almış olursunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ