Mozzarella Peyniri Yerine Ne Kullanabilirim?

Mozzarella Peyniri Yerine Ne Kullanabilirim?

Mozzarella peyniri tuzsuz bir peynir olduğundan dolayı yerine yine tuzsuz bir peynir olan dil peyniri tercih edebilirsiniz. Bunun dışında ne için kullanacağına bağlı olarak, gittiğiniz şarküteriden herhangi bir tuzsuz peynir satın alarak da rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Mozzarella Peyniri Yerine Ne Kullanabilirim?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi eğer elinizin altında mozzarella peyniri yoksa yerine olan başka bir tuzsuz peynir kullanabilirsiniz. Satın alacaksanız şayet, artık hemen hemen her yerde mozzarella peynirini bulabileceğiniz gibi yine bulamadığınız durumlarda da başka bir tuzsuz peynir tercih edebilirsiniz.

Mozzarella peyniri daha çok künefe gibi tatlılarda, pizzalarda, salatalarda ya da hamur işlerinde kullanılan bir peynirdir. Aslında yerine de başka bir peynir kullanabilirsiniz. Fakat mozzarella peyniri kızartılabilen bir peynirdir, kızartma olarak kullanacaksanız yerine başka bir peynir tercih etmeniz yeterli lezzeti alamamanıza sebep olacaktır.

Mozzarella Peyniri Nerelerde Satılır?

Mozzarella peynirini günümüzde hemen hemen her yerde rahatlıkla bulabilirsiniz. Şarküterilerde, büyük marketlerde hatta semt bakkallarında bile bulabilirsiniz. Fakat her yerde satılan mozzarella peynirinin tadı ve lezzeti aynı mıdır bilinmez, özellikle lezzetinden dolayı tercih ettiğiniz bir yer varsa her zaman oradan temin etmenizi öneririz.

Mozzarella Peyniri Nasıl Saklanır?

Mozzarella peyniri de diğer peynirler gibi, özenli bir şekilde muhafaza edilmemesi durumunda kolaylıkla bozulabilen bir peynir türüdür. Bu yüzden muhafaza koşulları oldukça önemlidir. Aldıktan sonra eğer paketini açmamışsanız, bu şekilde hava alması mümkün olmayacağından direkt olarak buzdolabınızın alt kısmında rahatlıkla muhafaza edebilirsiniz.

Açılmış mozzarella peynirini ise öncelikle hava almasını kesinlikle engellemeniz gerektiğini unutmamalısınız. En nihayetinde bir süt ürünü olmasından ve süt ürünlerinin dikkat edilmez ise hemen bozulabileceğinden dolayı ambalajı açılmış olan peyniri dilerseniz streç film kullanarak, dilerseniz ise buzdolabı poşetlerinden yardım alarak kolaylıkla saklayabilirsiniz. Yine kapaklı kaplar da hava almasını engelleyeceğinden, saklamak için oldukça ideal olacaktır.

Mozzarella peynirini dondurucuda saklamak isterseniz de, eğer elinizde fazla miktarda var ise öncelikle porsiyonlara bölerek saklamanız gerektiğini unutmamanız gerekmektedir. Yani her kullanımda ne kadar miktarda kullanıyorsanız, o miktarlara bölmeniz peynirin saklanma ömrü açısından oldukça önemlidir. Yine buzdolabı poşetinden yardım alarak buzdolabınızın dondurucu kısmında bu peyniri rahatlıkla muhafaza edebilirsiniz.

Mozzarella Peynirinin Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

Her peynirde olduğu gibi mozzarella peynirinde bozulma belirtileri aslında bellidir. İlk belirti her zaman kokudur. Kokusunda ekşime ya da sizi rahatsız eden bir koku meydana gelmişse, kesinlikle tüketmemelisiniz. Aynı şekilde görüntüsünde kısmi küflenmeler oluşmuş ise yine tüketmemenizi öneririz.

Küflenme bir noktada meydana gelmiş olsa dahi, o noktayı temizledikten sonra yine peyniri tüketmemeniz gerekir. Çünkü süt ürünüdür ve bir kez bakteriler o peyniri sarmıştır. Yani bazı yerlerin küflenmemiş olması o bölgeleri tüketeceğiniz anlamına gelmemektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ