Haşema Nasıl Yıkanır?

Haşema Nasıl Yıkanır?

Yaz ayları ile herkesin denize gitme tercihinin artması ile sahil kesimlerde bulunan beldelerin dolup taşmasının yanı sıra deniz kıyafetleri gün yüzüne çıkmaktadır. Mayo, bikini, haşema derken pek çok ürün ticarette yer almaktadır.

Kişisel tercihler doğrultusunda üretilen pek çok ürün arasında son dönemlerin çıkış yapan deniz kıyafeti haşema, kapalı kadınların tercih ettiği tesettür tarzı bir mayo çeşididir. Rahatlığı ile kapalı kadınların gözdesi haline gelmiştir.

Haşema Nasıl Yıkanır?

  • Deniz kıyafetleri yapıları gereği sentetik kumaşlardan imal edilmektedir. Kumaş yapısı gereği kolayca deforme olabilen deniz kıyafetlerini kullanırken dikkatli olunmalıdır. Kumda oturduktan ya da çocuklar ile oynadıktan sonra kumdan zarar gören deniz kıyafetleri bolca su ile durulanmalıdır. Çamaşır makinesine atılmaması gereken deniz kıyafetlerini temizlerken deterjan kullanılmamalıdır. Deniz kıyafetlerinin iç kısmında bulunan pamuklu bölge sabunlu su ile temizlenmeli sonrasında ise bolca su ile durulanmalıdır.
  • Temizleme işlemi bittikten sonra ıslak deniz kıyafetleri bol rüzgar alan bir yerde, doğrudan güneş ışığına maruz kalmayacak bir biçimde kurutulmalıdır.
  • Deniz kıyafetinizin renk seçimi canlı renklerden oluşuyorsa ya da fosforluysa sadece su ile güzelce durulanmalıdır. Gerekiyorsa iç kısımları yine sabunlu su ile yıkanmalıdır. Doğru bir biçimde temizleme ve kurulama işlemi yapılmayan deniz kıyafetlerinin rengini solmasının yanında lastikleri de eriyerek kullanılamaz hale gelebilir.
  • Deniz keyfi sonrasında deniz kıyafetleriniz en kısa sürede soğuk suda yıkanmalı, üzerinde bulunan deniz kumu, deniz tuzu ya da havuz kloru giderilmelidir. Bu sayede uzun yıllar giyebileceğiniz deniz kıyafetlerinizin kullanım sürelerini uzatmış olursunuz.
  • Dikkat edilmesi gereken bir başka nokta ise deniz kıyafetlerinizi yıkadıktan sonra suyunu çıkarmak için sıkmamalısınız. Aynı zamanda sıcak su kullanımı hem temizliğinde hem de kullanım alanlarında kullanılmamalıdır. Kaplıcalarda kullanacak olduğunuz deniz kıyafetleriniz çok daha kolay deforme olmasının yanında rengini de kısa sürede kaybedecektir.
  • Deniz kıyafetlerinizi suya basmamalı, ıslak haldeyken başka kıyafetleri ile yıkamamalı, çamaşır makinesinde yıkamamalı ve kurutucu makineleri kullanmamalısınız.

Püf Noktaları:

  • Haşemalarınızı satın alırken kumaş kalitesine dikkat etmeli, aşırı sentetik madde içerenleri tercih etmemelisiniz.
  • Haşemanızın bone ve eşarbını seçerken de kullanımı rahat olan, yüzerken baştan çıkmayacak nitelikte olanları tercih etmelisiniz.
  • Temizlik ve sağlık açısından çabuk kuruyan formdaki kumaşlardan yapılmış olan haşemaları tercih etmelisiniz.
  • Tercih gereği aşırı fosforlu canlı renkler yerine daha az dikkat çeken doğal ve iç belli etmeyen renklere sahip bir haşema seçmeye özen gösteriniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ