İdrarda Siyah Kurtçuklar

İdrarda Siyah Kurtçuklar

Vücuttaki mineral ve inorganik maddelerin dengelenmesi için sıvının dışarı atılması, idrar olarak tanımlanmaktadır. Yapısı gereği asidik sıvı olan idrar, böbrekler tarafından salgılandıktan sonra üretra sayesinde dış ortama boşaltılmaktadır. İdrar, pH cetveline göre asidik olduğundan oldukça steril bir sıvıdır. Maddelerin asidik mi yoksa baz mı olduğunun anlaşılmasın kullanılan ölçü birimi, pH cetvelidir. pH cetveline göre 0-7 değerleri arası asidik yapıya işaret ederken, 7-14 değerleri arası ise maddenin baz olduğunu göstermektedir. Bu değerlere göre idrar, 5 ila 8 değerleri arasındadır. Yani asidik bir sıvı olduğunu söylemek mümkündür.

Ä°drarda Siyah Kurt Neden Olur?

İdrarda siyah kurt veya kurt çıkması şeklinde baş gösteren şikayetlerin temelinde kan pıhtısı olduğu saptanmıştır. İdrarda görülebilen kan pıhtısı, siyah kurtçuk şikayeti halinde ifade edilebilmektedir. Kan pıhtısı dışında kurtçuk şikayeti, idrardaki taşlardan kaynaklı da olabilir. Doğru teşhis, tanı ve tedavi yöntemi için kesinlikle uzman bir hekime danışılmalıdır. Yapılacak tetkiklerin ardından, nedene yönelik tedavi sürecine geçilir.

Kan Pıhtısı

İdrar kanallarında oluşabilecek herhangi bir rahatsızlık/sorun, idrarda kan pıhtısı görülmesine sebebiyet verebilir. Siyah kurtçuk şikayetinin ardında idrar kanallarında pıhtılaşmış halde olan kan olabilir. Siyah renkte olması, eski kan olduğunun göstergesi olabilir.

Böbrek Taşı

Karın kısmında ve yanlarında hissedilen şiddetli ağrılar, böbrek taşı rahatsızlığının en bilindik belirtisidir. Böbrek taşı üst idrar yoluna doğru gelmedikçe, fizyolojik herhangi bir belirti baş göstermeyebilir. Ancak genellikle belirti ile kendini gösterir. Karın ağrısı dışında idrarın koyu ve kanlı olması da böbrek taşı rahatsızlığı bulguları arasındadır.

İdrarda siyah kurt şikayeti genel olarak kan pıhtısının göstergesidir. İdrar kanallarındaki kanama, tümör gibi ciddi sağlık sorunlarının belirtisi olabileceğinden kesinlikle göz ardı edilmemelidir. Problemin altında yatan nedenin doğru tespiti ve nedene yönelik tedavisi için kesinlikle uzman doktora başvurulması tavsiye edilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ