İnsan Vücudunda Elektrik Neden Olur?

İnsan Vücudunda Elektrik Neden Olur?

İnsan vücudunda ki elektriklenmelerin neden kaynaklandığı henüz açıklanamamaktadır. Fakat bunun nedenlerinden biri giydiğimiz kıyafetlerdir. Naylon veya elastik yapıda olan kıyafetler deri ile temas ettiğinde statik elektrik üretir ve bu da birilerine ya da eşyalara dokunduğumuzda çarpılmamıza neden olur.

İnsan Vücudunda Elektrik Neden Olur?

Vücudumuzda boşta kalan nöronlardan dolayı elektriklenme meydana geldiği düşünülse de aslında tam manasıyla geçerli bir gerekçe olarak görülmemektedir. Günümüzde çok fazla elektronik alet ile sürekli olarak temas etmemiz, havanın kirlenmesi, stres, giydiğimiz kıyafetlerin %100 pamuk olmaması, tükettiğimiz GDO’lu gıdalar vücudumuzda bazı değişikliklere sebep olurlar. Bunlardan biri de elektriklenmektedir. Bu elektriklenmenin gözle görülür bir zararını göremesek de, vücutta fazla bulunduğundan dolayı vücudumuzda sürekli çalışan nöronların zarar görmesine sebep oluyor.

Vücudumuz bir mekanizmadır. Beyin tüm işlevlerimizi yapmamızı sağlayan tek organ olarak gözükse de, aslında her yerimizde hissedebilmemizi, görmemizi ve duymamızı sağlayan sinirler bulunur ve bu sinirler ile beyin arasındaki iletişimi de nöronlar sağlar. Vücudumuzda fazla elektrik birikmesi de eğer dikkat etmezsek, zamanla nöronların zarar görmesine neden olur.

Vücutta Biriken Elektriği Nasıl Atabiliriz?

  • Vücudumuzda biriken elektriği sık sık doğaya karışarak atabilirsiniz. Tam olarak bilimsel tarafını detaylandırmayalım. Ama bir gerçek ki, çıplak ayak ile çok nemli olmayan toprakta yürümek, toprakla uğraşmak vücudumuzdaki elektriği atmakta yardımcı olur. Hatta bu aslında halk arasında oldukça bilinen bir çözümdür.
  • Vücudumuzda oluşan elektriklenmeyi her seferinde toprak ile gidermek bir sonuç olmayabiliyor. Çünkü elektriklenme dediğimiz, yukarıda da bahsetmiş olduğumuz gibi stres kaynaklı da olabilmektedir. Evet, günümüzde stresli olmayan birini bulmak oldukça zor. Fakat bu stres ile nasıl baş ettiğiniz de önemli. Yani genel olarak sürekli kaygılıysanız ve buna bağlı sıklıkla stresli bir haldeyseniz, hatta bu stres sizin sık sık rahatsızlanmanıza da sebep oluyorsa, sizi rahatlatabilecek aktiviteler ile ilgilenmelisiniz. Bunun dışında sosyal hayat da bu konuda epey yardımcı olacaktır. Daha önce görmediğiniz yerler keşfetmeniz, yeni insanlarla tanışmanız, sık sık toprak ile uğraşmanız stresinizin azalmasına yardımcı olacaktır. Böylece sürekli elektriklenmenin de önüne geçmiş olursunuz. Tabii ki bu biraz işin manevi boyutu. Giydiğiniz kıyafetlerin naylon ya da elastik bir yapıda olmamasına da dikkat etmeniz gerekiyor. Aksi taktirde vücudunuzdaki elektrik daha sık çarpılmanıza sebep olacaktır.

Statik elektrik ile baş etmenin yollarından bahsetmemiz gerekirse;

  • Elektronik cihazları sürekli yanınızda bulundurmamalısınız. Eğer işiniz gereği çok sık bilgisayar ve telefondaysanız, en azından akşam evinize geldikten itibaren ve çalışmadığınız günlerde bu cihazlardan uzak durmanızı öneriyoruz.
  • Sık sık vücudunuzu yıkayın ve dinlendirin. Ayaklarımız vücuttaki tüm sinirlerin geçtiği önemli bir noktadır. Sık sık ayaklarınızı masaj yaparak yıkamalısınız.
  • Yukarıda da söylediğimiz gibi, boş vakitlerinizde kendinizi sürekli doğaya bırakın. Çıplak ayak ile yürümekten çekinmeyin ve eğer bunu yapamıyorsanız, bol bol çiçek ekin. Yeter ki bir şekilde toprakla temas halinde olun.
  • Evinizin çevresinde veya yakınlarında trafo gibi yüksek elektrik hatları varsa, yine böyle bir ortamdan uzaklaşmanız da iyi olacaktır.
  • Ev içindeki elektronik aletleri bir süre kullanmamaya gayret etmelisiniz. Örneğin saçlarınızı kurutma makinesi ile değil doğal bir şekilde kurutun. Oturduğunuz alanda 2-3 ampul değil tek ampul yakın.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ