Islatmadan BuÄŸday PiÅŸirmek
Buğday ıslatmadan pişirilir fakat burada buğdayın ne amaçla kullanılması gerektiği oldukça önemli bir konudur. Çorba yapacaksanız, keşkek veya aşure, işte bunlarda kullanılan buğdayın pişirilme süreleri oldukça farklıdır.
Islatmadan BuÄŸday PiÅŸirmek
Buğday ıslatmadan pişirilir. Buğdayı yıkadıktan sonra direkt olarak düdüklü tencerede kaynatıp daha sonrasında pişirebilirsiniz. Fakat yukarıda da belirttiğimiz gibi öncelikle ne amaçla kullanacağınıza tam anlamıyla karar vermiş olmanız gerekmektedir. Size bu konuda yardımcı olmak üzere, buğdayın pişirilme sürelerini aşağıda detaylıca yazdık.
1-)Çorbalık Buğday Pişirilmesi
Buğday ile çorba yapacaksanız, öncesinde buğdayın kesinlikle haşlanmış olması gerekmektedir. Buğday pişirilirken ise bilhassa başından ayrılmamak gerekmektedir. Şöyle ki, buğdayı zamanından erken ocaktan alırsanız direkt olarak çiğ bulabilirsiniz fakat 5 dakika daha kalsın demeniz halinde ise buğdayın lapaya dönüşme ihtimali bulunduğundan çok iyi gözlemlenmesi gerekmektedir.
2-)AÅŸurede BuÄŸday PiÅŸirilmesi
Aşurede buğdayın yumuşak olması gerektiği için pişirilme süresi aslında göz kararı olacaktır. Fakat bir süre belirtmemiz gerekirse yaklaşık olarak 45 dakika kadar pişirilmelidir. Buğdayın kesinlikle sert olmamasına bilhassa özen gösterilmesi gerekmektedir.
3-)Salatada Kullanılacak Olan Buğdayın Pişirilmesi
Yine burada da buğdayın aşuredeki gibi aşırı yumuşak olmamasına dikkat edilmelidir. Salatada buğdayın biraz daha diri durması, göze her zaman daha güzel gözükmekte ve salatanın daha süslü durmasına sebep olacaktır. Bu yüzden pişirilme süresi olarak yarım saat ideal bir süredir.
Buğday Pişirmenin Püf Noktaları
- Buğdayın yapacağınız yemeğe göre pişirilme süreleri vardır. Yani yemeği baz alarak buğdayı pişirmelisiniz. Aksi taktirde olması gerekenden daha yumuşak, lapa ya da diri olabilmektedir.
- Yine buğdayın pişirilme süresine bir etken de kullanılan tenceredir. Düdüklü tencere daha hızlı pişirdiği için süreleri her zaman buna göre ayarlamanız gerekmektedir. Aksi takdirde yine yukarıda yazdığımız problemler ile karşılaşabilirsiniz.
- Ocağın kısık olması veya har dediğimiz derecede yanması da buğdayın pişirilme süresini bir hayli etkilemektedir. Her zaman orta dereceli bir ateşte belirlediğiniz süre ile hareket etmeniz, sizin için daha akılda kalıcı ve daha verimli olacaktır.
- Eğer buğdayı akşamdan ıslattıysanız daha kısa süre pişmesine neden olursunuz. Yani buğdayın bir gece ıslak bekleyip beklemediği de pişirme süresinde önemli bir detaydır.
Islatarak BuÄŸday PiÅŸirmek
Buğdayı bir gece öncesinde ıslatmış olmanız, pişirilme süresini her zaman en az seviyede tutacağı için aslında oldukça pratik bir uygulama olacaktır. Fakat bu sefer yukarıda yazmış olduğumuz süreler tamamen geçersiz sayılmalıdır, aksi takdirde zaten ıslatılmış ve çabuk pişmeye müsait olan buğdaylar, kısa sürede lapa dediğimiz kıvama ulaşacaktır.
Buğdayın Vücudumuza Etkileri Nelerdir?
Aslında buğdayın faydalarını madde madde sıralamaya gerek yoktur. Şöyle ki, besin değerleri ve içeriğinde bulunan maddeler bakımından oldukça zengindir. Özellikle cilde, saça, sindirim sistemine gibi vücudumuzdaki birçok alana oldukça olumlu katkıları bulunmaktadır. Aşırıya kaçmamak şartıyla, günde 1 yoğurt kase ile haşlanmış buğdayı karıştırıp tüketmeniz, sizi tok tutarak kilo vermenize yardımcı olur ve sindiriminizi kolaylaştırır.
Islatmadan BuДџday PiЕџirmek | Haber Sizseniz vidalista
Plouin PF, Chatellier G, Darne B, Raynaud A 1998 Blood pressure outcome of angioplasty in atherosclerotic renal artery stenosis a randomized trial priligy medicine Saso, Hitomi Distribution analysis of double stranded ds RNA from different isolates of Rhizoctonia solani belonging to anastomosis groups AG s 6 13 and AG BI
stromectol 3 mg tablet
kamagra best price
12 week randomized study cost of generic cytotec price You can help your body absorb more iron by doing the following
vidalista 20 bulk