Islatmadan BuÄŸday PiÅŸirmek

Islatmadan BuÄŸday PiÅŸirmek

Buğday ıslatmadan pişirilir fakat burada buğdayın ne amaçla kullanılması gerektiği oldukça önemli bir konudur. Çorba yapacaksanız, keşkek veya aşure, işte bunlarda kullanılan buğdayın pişirilme süreleri oldukça farklıdır.

Islatmadan BuÄŸday PiÅŸirmek

Buğday ıslatmadan pişirilir. Buğdayı yıkadıktan sonra direkt olarak düdüklü tencerede kaynatıp daha sonrasında pişirebilirsiniz. Fakat yukarıda da belirttiğimiz gibi öncelikle ne amaçla kullanacağınıza tam anlamıyla karar vermiş olmanız gerekmektedir. Size bu konuda yardımcı olmak üzere, buğdayın pişirilme sürelerini aşağıda detaylıca yazdık.

1-)Çorbalık Buğday Pişirilmesi

Buğday ile çorba yapacaksanız, öncesinde buğdayın kesinlikle haşlanmış olması gerekmektedir. Buğday pişirilirken ise bilhassa başından ayrılmamak gerekmektedir. Şöyle ki, buğdayı zamanından erken ocaktan alırsanız direkt olarak çiğ bulabilirsiniz fakat 5 dakika daha kalsın demeniz halinde ise buğdayın lapaya dönüşme ihtimali bulunduğundan çok iyi gözlemlenmesi gerekmektedir.

2-)AÅŸurede BuÄŸday PiÅŸirilmesi

Aşurede buğdayın yumuşak olması gerektiği için pişirilme süresi aslında göz kararı olacaktır. Fakat bir süre belirtmemiz gerekirse yaklaşık olarak 45 dakika kadar pişirilmelidir. Buğdayın kesinlikle sert olmamasına bilhassa özen gösterilmesi gerekmektedir.

3-)Salatada Kullanılacak Olan Buğdayın Pişirilmesi

Yine burada da buğdayın aşuredeki gibi aşırı yumuşak olmamasına dikkat edilmelidir. Salatada buğdayın biraz daha diri durması, göze her zaman daha güzel gözükmekte ve salatanın daha süslü durmasına sebep olacaktır. Bu yüzden pişirilme süresi olarak yarım saat ideal bir süredir.

Buğday Pişirmenin Püf Noktaları

  • BuÄŸdayın yapacağınız yemeÄŸe göre piÅŸirilme süreleri vardır. Yani yemeÄŸi baz alarak buÄŸdayı piÅŸirmelisiniz. Aksi taktirde olması gerekenden daha yumuÅŸak, lapa ya da diri olabilmektedir.
  • Yine buÄŸdayın piÅŸirilme süresine bir etken de kullanılan tenceredir. Düdüklü tencere daha hızlı piÅŸirdiÄŸi için süreleri her zaman buna göre ayarlamanız gerekmektedir. Aksi takdirde yine yukarıda yazdığımız problemler ile karşılaÅŸabilirsiniz.
  • Ocağın kısık olması veya har dediÄŸimiz derecede yanması da buÄŸdayın piÅŸirilme süresini bir hayli etkilemektedir. Her zaman orta dereceli bir ateÅŸte belirlediÄŸiniz süre ile hareket etmeniz, sizin için daha akılda kalıcı ve daha verimli olacaktır.
  • EÄŸer buÄŸdayı akÅŸamdan ıslattıysanız daha kısa süre piÅŸmesine neden olursunuz. Yani buÄŸdayın bir gece ıslak bekleyip beklemediÄŸi de piÅŸirme süresinde önemli bir detaydır.

Islatarak BuÄŸday PiÅŸirmek

Buğdayı bir gece öncesinde ıslatmış olmanız, pişirilme süresini her zaman en az seviyede tutacağı için aslında oldukça pratik bir uygulama olacaktır. Fakat bu sefer yukarıda yazmış olduğumuz süreler tamamen geçersiz sayılmalıdır, aksi takdirde zaten ıslatılmış ve çabuk pişmeye müsait olan buğdaylar, kısa sürede lapa dediğimiz kıvama ulaşacaktır.

Buğdayın Vücudumuza Etkileri Nelerdir?

Aslında buğdayın faydalarını madde madde sıralamaya gerek yoktur. Şöyle ki, besin değerleri ve içeriğinde bulunan maddeler bakımından oldukça zengindir. Özellikle cilde, saça, sindirim sistemine gibi vücudumuzdaki birçok alana oldukça olumlu katkıları bulunmaktadır. Aşırıya kaçmamak şartıyla, günde 1 yoğurt kase ile haşlanmış buğdayı karıştırıp tüketmeniz, sizi tok tutarak kilo vermenize yardımcı olur ve sindiriminizi kolaylaştırır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ