Kadayıfın Yumuşak Olması İçin Ne Yapmalı?

Kadayıfın Yumuşak Olması İçin Ne Yapmalı?

Kadayıfın yumuşak olması için aslında en dikkat edilmesi gereken şerbetinin dökülme kısmıdır. Şerbetli tatlılarda tatlının aşırı yumuşak ya da aşırı sert olması tamaman sıcak soğuk ilişkisine bağlıdır. Biraz kafa karıştırıcı gelmiş olabilir. Bu yüzden yumuşak bir kadayıf hazırlamak için aşağıda sizin için hazırladığımız yazımıza göz atabilirsiniz.

Kadayıfın Yumuşak Olması İçin Ne Yapılmalı?

Kadayıf yaparken bilhassa dikkat edilmesi gereken püf noktalar bulunmaktadır. Bu noktalara dikkat ettiğiniz zaman kadayıfınız gayet lezzetli, yumuşacık ve kolay tüketilebilir olacağından kesinlikle emin olabilirsiniz. Peki nedir bu dikkat edilmesi gereken püf noktalar?

  1. Kadayıf tatlısının genellikle ölçü kısmından dolayı lezzetler ufak tefek eksiklikler meydana gelebilmektedir. Fakat kadayıf tatlısını yaparken 1’e 1 ölçü kullanabilirsiniz. Yani 1 kilo su, 1 kilo kadayıf, 1 kilo şeker gibi.
  2. Satın almış olduğunuz kadayıfı açtığınız şekilde direkt olarak kullanmak yerine, her zaman iyice açmaya hatta gerekirse uzun parçaları bıçak kullanarak kesmeniz kolay yenilebilir olmasında oldukça yardımcı olacaktır.
  3. Kadayıfları tereyağında kızartmak yerine, tereyağı bir tavada eritip daha sonrasında kadayıflara iyice yedirmeniz gerektiğini unutmamalısınız.
  4. Tepsiye daima kısım kısım kadayıf eklemelisiniz. Şöyle ki, tepsiyi ince bir tabaka ile kaplayacak kadar kadayıf alıp üzerine parçaladığınız cevizi serpiyorsunuz. Daha sonrasında bu cevizlerin üzerini kapatacak kadar tekrar bir kadayıf sermeniz gerekiyor. Açıkcası birden bire hepsini kullanmak yerine bu şekilde kısım kısım tatlıyı hazırlamak, tatlının her zaman daha lezzetli olmasını sağlamaktadır.
  5. Kadayıf hazırlandıktan sonra şekilde vermek için üzerine ağırlık ile bastırabilir ve kadayıfın iyice düzleşmesini sağlamalısınız.
  6. Kadayıfın hazırlanmasına yakın fırınınızı ısıtmaya başlamalısınız. Böylece daha kısa sürede kadayıfı kızartabilirsiniz. Daha sonrasında 180 derecede kadayıfı kızartabilirsiniz. Şuna bilhassa dikkat etmeniz gerekmektedir; kadayıfın üst kısmının kızardığı kadar alt kısmı kızarmayabilmektedir. Bu yüzden üst kısmı kızaran kadayıfı fırından alarak ters çevirip diğer kısmının da kızarmasını sağlamanız gerekmektedir. Şerbeti ise her zaman kadayıf tamamen kızardıktan ve fırından çıkarıp soğumasını bekledikten sonra hazırlamanızı öneririz.
  7. Son olarak ise şerbet hazırlamanız gerekiyor. Şerbetin kaynamasına yakın dilerseniz, 1-2 damla limon kaynatarak kıvamının daha güzel olmasını sağlayabilirsiniz. Soğumuş olan kadayıfa şerbeti dökerek afiyetle tüketebilirsiniz 🙂

NOT: Şerbetli tatlıları hazırlarken her zaman dikkat etmeniz gereken bir ayrıntı da, şerbetin mi yoksa kadayıfın mı sıcak olması gerektiğine öncede karar vermeniz gerekmektedir. Şöyle ki şerbet sıcak, kadayıf da sıcaksa tatlınız aşırı yumuşak olacaktır ve tüketmek zorlaşacaktır. İkisinin de soğuk olması ise şerbetin tatlının her bölgesine ulaşmasını zorlaştırabileceği için bu sefer tadında sıkıntılar meydana gelecektir. Bu yüzden eğer şerbetiniz soğuksa, kadayıf kesinlikle sıcak ya da kadayıf soğuk ise şerbetinizin sıcak olması gerekmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ