Kalça ve Baldır Kısmında Uyuşma ve His Kaybı

Kalça ve Baldır Kısmında Uyuşma ve His Kaybı

Kalça ve baldır kısmında uyuşma ve his kaybı akla birçok hastalığı getirebilir. Uyuşma hissi tek taraflı olabileceği gibi iki bacağı da etkileyebilir. Alt ekstremitelerde başlayan uyuşma hissi kalçaya doğru yayılabilir.

Kalça ve baldır kısmında uyuşma ve his kaybı denilince ilk akla gelinmesi gereken dolaşım bozukluğu hastalıkları olmalıdır. Özellikle kalp hastası ve yüksek tansiyon hastası olan kişilerde dolaşımda meydana gelen bozukluklar, kanın akışkanlığında meydana gelen azalma ve pıhtılaşma faktörlerinin artışı uyuşma ve his kaybına sebep olur.

Kalça ve baldır kısmında uyuşma ve his kaybına sebep olabilecek bir diğer hastalık şeker hastalığıdır. Özellikle kiloya ve insülin direncinin azalmasına bağlı olarak ortaya çıkan tip2 diabetes mellitüs baldır ve kalçada uyuşma ve his kaybına sebep olur. Tedavi edilmeyen ve kontrol edilmeyen şeker hastalığında his kaybı ve uyuşmanın ileri evresi kangren olmaktadır.

Çok nadir görülmekle birlikte ciddi seyreden eller ayaklar başta olmak üzere vücudun diğer kısımlarında da his kaybına sebep olan Raynaud sendromunun unutulmaması gerekmektedir. Uzun süreli his kayıplarında özellikle soğuk ve sıcak değişimlerde aşırı hassasiyette raynaud sendromu mutlaka akla gelmelidir.

Kalçada Uyuşma ve Yanma Hissi

Kalçada uyuşma ve yanma hissi fiziksel efor harcanan durumlarda çok sık rastlanılmaktadır. Özellikle spor sonrasında yağ yakımına bağlı olarak karıncalanma ve hafif hafif yanma o bölgedeki kasların çalıştırıldığını göstermektedir.

Aşırı kilolu kişilerde dolaşım bozukluğuna bağlı birçok hastalık görülmektedir. Dolaşımda meydana gelen bozukluklarda en sık karşılaşılan durum dokulara yeterli kan gidememesine bağlı olarak o bölgede karıncalanma, yanma hatta his kaybıdır.

Stresin hayatımızın bir parçası haline geldiği bu zamanlarda hemen hemen her hastalığın altında yatan nedenlerden biri de strestir. Stresli yaşam; dengesiz beslenme, sigara, alkol kullanımı da dolaşım bozukluklarına, kilo alımına ve her iki durumunda sebep olabileceği dokularda yeterli oksijen bulunamaması durumunda his kaybına sebep olur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ