Künefe Peyniri Hangi Markette Satılıyor?

Künefe Peyniri Hangi Markette Satılıyor?

Künefede kullanılacak olan peynir aslında hemen hemen her yerde satılmaktadır. Özel bir künefe peyniri olmadığı için daha çok kişilerin damak tadına göre olan peynirler tercih edildiği için öncelikle hangi peyniri kullanacağınızı önceden belirlemeniz gerekmektedir. Sonrasında büyük bir markete giderek aradığınız peyniri rahatlıkla bulabilirsiniz.

Künefe Peyniri Hangi Markette Satılıyor?

Künefe peyniri olarak satılan bir peynir yoktur. Künefede kullanabileceğiniz uygunlukta tuz oranı düşük olan peynirler vardır. Bu peynirlere örnek verecek olursak; Lor peyniri, dil peyniri, Hatay peyniri, Urfa peyniri fakat tuzsuz olanını tercih edebilirsiniz. Bu tür peynirleri de bulabilmek oldukça kolaydır. Özellikle büyük, bol çeşitli marketlere gittiğinizde rahatlıkla temin edebilirsiniz.

Künefede kullanacağınız peynirin tuzsuz olması önemlidir fakat aynı zamanda tazeliği de oldukça mühimdir. Eğer evdeki peynirden yapayım diyorsanız, tazeliğinden emin olmalısınız. Aksi takdirde peynirden dolayı künefenin tadında da istediğiniz lezzeti elde edemeyebilirsiniz.

Künefeyi Saklarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Şerbetli bir tatlı olmasından dolayı kesinlikle buzdolabında muhafaza edilmemelidir. Buzdolabı, künefenin korunabileceği ısının daha altında olduğu için direkt olarak şekerlenmesine sebep olacaktır. Bunun yerine kuru ve serin bir yer tercih edebilirsiniz.
  • Künefe kesinlikle güneş ışığı almamalıdır. Güneş ışığı alan gıdalar direkt olarak bozulmaya elverişli hale gelirler ve hatta bozulurlar.
  • Künefenin açık bir şekilde beklememesi gerekmektedir. Açıkta kalmış olan künefe de şekerlenir ve böceklenebilmektedir.

Künefe Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Hazır künefe tercih ettiğinizde kesinlikle son kullanma tarihine bakmadan almamalısınız. Aksi takdirde midenizde problemlere yol açabilmektedir.
  • Eğer alacağınız künefenin lezzetli olmasını istiyorsanız, bu lezzeti elde etmenizi sağlayacak şeylerden biri de künefenin muhafaza edildiği kaptır. Bakır kaplar künefenin lezzetini ve görüntüsünün güzelliğini arttıran, tercih edebileceğiniz iki alternatiften biridir. Diğeri ise toprak güveç.
  • Künefe alacağınız zaman her zaman güvendiğiniz ve bildiğiniz bir yerden almaya dikkat etmelisiniz. Böylece künefenin lezzetinde ve içeriğindeki malzeme için kuşkuya düşmemiş olursunuz.

Künefe Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Yine yukarıda da belirtmiş olduğumuz gibi, künefe yaparken de bakır kaplar tercih etmelisiniz. Yalnız bakırların kalaylı olduğundan emin olun, aksi halde kalaylanmamış bakır kaplar da sağlığı bozabilmektedir.
  • Künefeyi pişirirken sıvı yağ kullanmak yerine tereyağı kullanmaya çalışmalısınız. Tereyağı doğal bir yağ olmasından dolayı künefenin de lezzetini arttırmaktadır.
  • Künefe şerbetli bir tatlı olmasından dolayı şerbet ve künefe sıcak haldeyken şerbeti dökmemelisiniz. Bu künefenin yumuşamasına neden olacaktır. Bunun yerine ya şerbet sıcak ama künefe soğukken şerbeti dökün ya da künefe sıcak ama şerbet soğuk iken şerbeti dökmelisiniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ