Karnın Sağ ve Sol Tarafında Kramplar

Karnın Sağ ve Sol Tarafında Kramplar

Vücudumuzun bütünü kaslardan oluşmaktadır. Sürekli aynı pozisyonda durulması ya da ani hareket değişimleri kaslarda kramp oluşmasına sebep olabilmektedir. Kramplar genellikle ani şekilde başlar kısa süre içerisinde de geçmektedir.

Kramplar en çok vücudumuzda karın, bacak ve sırt bölgesinde oluşmaktadır. Kramp oluşumunu birden fazla sebebi olabilmektedir. Oluştuğu bölgeye göre krampların sebepleri de farklılık göstermektedir.

Karın bölgesinde görülen kramplar hemen hemen her insanın yaşadığı bir durumdur. Karnın sağ ve sol tarafında kramplar oluşumunun birçok sebebi olabilmektedir.

  • Özellikle kadınlarda regl dönemlerinde karnın sağ ve sol taraflarında kramplar oluşumuna çok sık rastlanılmaktadır. Genellikle regl döneminin ilk günlerinde oluşmaktadır. Ağrı kesici kullanımı ile kolaylıkla geçmektedir.
  • Karnın sağ ve sol tarafında kramplar oluşumu gıda zehirlenmesinin belirtisi de olabilir. Gıda zehirlenmelerinin en belirgin belirtilerinden bir tanesidir. Gıda zehirlenmelerinde karın bölgesinde oluşan kramplara mide bulantısı ve kusma eşlik etmektedir.
  • İdrar yollarını rahatsızlıkları da karnın sağ ve sol tarafında kramplar oluşumuna sebep olabilmektedir.

Kramplar genellikle kısa süreli oluşur, ani gelişir, çok sık tekrarlamaz. Çok sık tekrarlayan kramplar bazı ciddi hastalıkların ya da kaslarda belirgin bir problemin olduğunun göstergesi olabilir. Uzun süreli geçmeyen krampların bir başka sebebi kansızlık olabilir. Demir eksikliğine bağlı olarak oluşan anemilerde kas kramplarına çok sık rastlanılmaktadır. Uzun süreli devam eden kramplarda mutlaka doktora giderek gerekli tetkikleri yaptırınız.

Karnın Sağ ve Sol Tarafında Ağrı

Karnın sağ ve sol tarafında meydana gelen ağrılara kramplar eşlik edebilmektedir. Uzun süredir devam eden karın ağrıları ve kramplar abdominal bölgede meydana gelen patalojik ve fizyolojik bir sorunun göstergesi olabilir.

Bu durumda mutlaka doktora giderek abdominal bölgenizde herhangi bir sorun olup olmadığının tespiti için ultrason, MR gibi cihazlar ile gerekli tetkikleri yaptırınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ