Kaş Piercingi Nasıl Çıkarılır?

Kaş Piercingi Nasıl Çıkarılır?

Hızma ile benzerlik gösteren piercing özellikle genç nesillerin sıklıkla tercih ettiği bir takı türüdür. Vücudun farklı bölümlerine takılabilen bir takıyı temsil eden piercing kelimesi, aynı zamanda cildin yağ tabakası ile birlikte delinmesi ya da kıkırdak dokunun delinmesi ile uygulanan vücut süsleme sanatını da temsil etmektedir. Uygulanan işlem ile sonrasıda kullanılan takıya da piercing adı verilse de genel olarak sadece takıya verilen adı ile bilinmektedir.

Piercing kaş, dudak, kulak kıkırdağı, göbek deliği gibi noktalara takılabilmektedir. Özellikle ilk taktırıldığı zamanlarda çok büyük bir özen göstermek gerekmektedir. Aksi takdirde istenmeyen durumlar ile karşılaşılabilir. Piercingi taktırdığınız yere ve cilt tipinize göre bir süre piercingi çıkarmamanız gerekir. Gerekli süreyi deldirdiğinizde size söyleyecekelerdir. Ancak ortalama olarak 6 ila 8 hafta sürmektedir. Kaş piercingi en çok tercih edilen piercing türüdür. Görünüme bir şıklık katan kaş piercingleri çıkarmak istediğinizde uygulamanız gereken adımlar bulunmaktadır. Kaş hassas bir bölge olduğu için bu işlemlerin çok dikkatli bir şekilde yapılması gerekir.

Kaş Piercingi Nasıl Çıkartılır?

1-)Uygun Zaman

Kaş piercinginizi kendi kendinize çıkarmak istiyorsanız öncelikle piercingi taktırdıktan sonrasında yeterli zamanın geçmesi gerekir. Eğer bu süre dolmamış ise mutlaka bu sürenin dolmasını bekleyin ya da taktırdığınız yere giderek sorununuzu dile getirin. Kaşınız henüz yara durumundayken piercinginizi çıkarmaya çalışmanız iltihap kapmanıza ya da canınızın yanmasına neden olabilir. Bu nedenle yeterli sürenin geçmesi ve her hangi bir iltihap gibi olumsuz durumun olmadığına emin olmalısınız. Bu durumların sağlanması durumunda piercinginizi çıkarmak için uygun bir zamandır.

2-)Hijyen Sağlamak

Her ne kadar yeterli süre geçmiş olsa da bir açıklık olmasından dolayı hijyen konusuna çok dikkat etmeniz gerekir. Aksi takdirde piercinginizi çıkarırken kaşınızın iltihap kapması gibi istenmeyen olumsuz durumlar yaşanabilir. Bu nedenle piecinginizi çıkarmadan önce mutlaka ellerinizi sabunlu su ile iyice yıkamanız gerekir. Piercing çıkarma işlemi sırasında ellerinizin kayıp canınızı yakmaması için temiz bir havlu ile iyice kurulayın.

3-)Piercingi Çıkarma

Kaşınızda bulunan piercingi çıkarmak için baş parmağınız ve işaret parmağınız ile piercinginizin alt başını tutun. Diğer elinizin işaret ve baş parmağı ile de piercingin üst başını tutun. Genellikle piercinglerin üst tarafı daha sert vidalıdır. Bu nedenle üst tarafını sağa doğru çevirerek piercingi çıkarabilirsiniz. Eğer bu şekilde açılmıyorsa, piercinginizin alt tarafını yani alt baş olarak adlandırılan yerini sağa döndürerek tekrar deneyebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ