Perdeleri Beyazlatmak İçin Doğal Yöntemler

Perdeleri Beyazlatmak İçin Doğal Yöntemler

Evi gösteren en önemi aksesuar olan perdeler çeşitli nedenlerle kısa zamanda kirlenebilmekte ve renk değişikliklerine uğrayabilmektedir. Özellikle sigara içilen evlerde bu durum çok daha sık meydana gelmektedir. Ancak tül perdelerin çok sık yıkanması, perdenin dokularına zarar verebilir ve kısa zamanda yıpranmalara yol açabilir. Yıkama esnasında perdeler, en fazla 40 derecede makineye atılmalıdır.

Perdelerin çok fazla kırışmaması için devir en fazla 400 olmalıdır. Yıkama sonrasında hassas ütü ayarında ütülenmeli ve ardından asılmalıdır.

Perde Nasıl Beyazlatılır?

En etkili perde beyazlatma yöntemi şöyle ifade edilebilir:

  • Öncelikle perde kısa programda ve maksimum 30 derecede makinede yıkanır. Bu yıkma iÅŸlemi ile perdelerin üzerindeki toz gidecektir.
  • Makinede bulunan durulama programı yine kısa olacak ÅŸekilde ayarlanarak yıkama suyunun içine 1 – 2 yemek kaşığı toz ÅŸeker eklenir. Ardından bir paket de kabartma tozu konur ve yıkama iÅŸlemi baÅŸlatılır.
  • Son aÅŸamada, perdeler yeniden makineye atılır ve 40 derece sıcaklıkta, beyaz sabun ya da tül beyazlatıcı da eklenerek bir kez daha yıkanır.

Tüm bu işlemler sonrasında perdelerde ciddi bir beyazlama söz konusu olacaktır. Perdelerin bu yıkama işlemleri sonrasında kırışık bir hale gelmemesi için sıkma programı iptal edilmelidir. Durulama suyuna aynı zamanda yumuşatıcı da eklenebilir. Bu işlem perdelerin çok güzel kokmasını sağlayacaktır.

Tül Perde Temizliğinde Püf Noktalar

Tül perde anormal derecede sararmış durumda ise, yıkama işlemi öncesinde bir gece boyunca ılık suda bekletilmelidir. Bir gece bekleyen perdeler, ertesi sabah doğrudan yıkanabilir. Ayrıca beyazlatma için bahsi geçen yöntem aşırı sararmış perdelerin eski rengini kazanmasında son derece etkili olacaktır.

Perde üzerinde belli bazı bölgelerde lekelenmeler söz konusu ise perdenin bu bölümü yine birkaç saat önceden suya bastırılarak bekletildikten sonra makineye atılmalıdır. Bu sayede lekeler kolaylıkla çıkacak, uğraştırmayacaktır.

Tül perde elde yıkanacak ise tül perdenin öncelikle çırpılması ve bu sayede tozlarından arındırılması gerekir. Daha sonra bir saat kadar amonyaklı suda bekletilen perdenin kirinin iyice çözülmesi sağlanmalıdır. Daha sonra ılık su ve rendelenmiş beyaz sabun kullanılarak yıkama işlemi gerçekleştirilmelidir. Durulama sonrasında, tül perdeler sıkılmamalı, kaba suyunu bıraktıktan sonra bir süre bekletilerek kendi yerine asılmalı ve burada kurulması beklenmelidir.

Tül perdeye sıçrayan ya da bulaşan yağ lekelerinin çıkarılması için de etkili bir yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemde, yağ lekesi bulunan bölge önceden ıslatılır, ardından perde makineye konur. Deterjan haznesine 2 ya da 3 çorba kaşığı kadar bulaşık deterjanı eklenir ve normal deterjan da eklenir. Kullanılan bulaşık deterjanı yağ lekelerini kolayca çıkaracaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ