Kasıkta Sıkıntı ve Yanma Hissi

Kasıkta Sıkıntı ve Yanma Hissi

Halk arasında kasıkta sıkıntı ve ağrı hissi şikayetine sık rastlanmaktadır. Cinsiyet farketmeksizin, hem kadınlarda hem de erkeklerde kasık ağrısı problemine rastlanabilmektedir. Kasıkta ağrı hissi şikayetinin nedenleri; kadınlarda ve erkeklerde değişiklik gösterebilmektedir. Kadınlarda kasık ağrısı sorunu daha çok üreme organından kaynaklı görülürken, erkeklerde ise kas gerilmesinden ötürü görülmektedir.

Erkeklere nazaran kadınlarda da fazlaca görülebilen kasık ağrısı sorunu genellikle hamilelik ile bağdaştırılmaktadır. Gebeliğin ilk ayından itibaren baş gösteren kasık ağrıları, ilerleyen süreçlerde daha şiddetli bir hal alır. Fakat kasık ağrısı, tek başına hamilelik bulgusu olarak değerlendirilemez. Şayet adet gecikmesi ile birlikte şiddetli kasık ağrısı varsa, gebelikten emin olabilmek için doğum kontrol testlerinin uygulanması tavsiye edilir.

Kadınlarda Kasık Ağrısı Neden Olur?

Kasık ağrısının şiddetli mi yoksa hafif mi olduğu, uzun süreli mi kısa süreli mi olduğu gibi detaylar ağrının altında yatan nedenin belirlenmesi aşamasında oldukça önemlidir. Kadınlarda kasık ağrısı birincil olarak, üreme organlarından kaynaklanmaktadır. Üreme organı dışında ağrının altında yatan neden, idrar yolları ya da iskelet sistemiyle de alakalı olabilir.

İltihaplanma

Bakteri, parazit, virüs gibi çeşitli zararlı mikroorganizmaların üreme organında birikmesi ve türemesi sonucunda enfeksiyon sorunu baş gösterebilir. Enfeksiyona bağlı olarak ise kasık ağrısı sorunu baş gösterir. Kasık ağrısı dışında yüksek ateş ve titreme de enfeksiyonun belirtileri arasındadır. Kasıklarda hissedilen ağrı ve sıkışma hissinin nedeni enfeksiyon/iltihaplanma gibi ciddi sorunlar olabileceğinden, kesinlikle gözardı edilmemeli ve en kısa sürede uzman doktora başvurulmalıdır.

Dış Gebelik

Döllenmiş yumurtanın, rahim içi dışında bir bölgeye yerleşmesine; dış gebelik adı verilmektedir. Embriyonun uygun olmayan bir bölgede büyümesi ise kendini kasık ağrısı sorunu ile belli eder. Kasıklarda ağrı dışında vajinal kanama ve baygınlık hissi de, dış gebeliğin işaretçisi olabilir.

İdrar Yolu Enfeksiyonu

Kadınlarda erkeklere göre daha çok görülen idrar yolu enfeksiyonu, kasık ağrılarının en yaygın nedenlerinden biridir. Kasık ağrısı, yüksek ateş, titreme, gün içinde sık idrara çıkma gibi durumlar rahatsızlığın belirtileri arasındadır.

Yumurtalık Kistleri

Yumurtalık kistleri, kadınlarda sık görülen problemlerden biridir. Bu bölgedeki kistler çevresindeki dokulara da baskı uygulayarak, kasık ağrısı sorununu doğurabilmektedir. Kistler, iyi huylu olabileceği gibi kötü huylu da olabilir. Bunun teşhisi ancak uzman doktor tarafından yapılabileceğinden, ihmal edilmemeli en kısa sürede uzmana başvurulmalıdır.

Kadınlarda kasıkta ağrı ve sıkıntı hissi şikayetin altında yatan pek çok neden olabilir. Şikayet adet sancısı gibi basit nedenlerden kaynaklı olabileceği gibi, yumurtalık kistleri veya iltihaplanma gibi ciddi sağlık sorunlarının habercisi olabilmektedir. Sorunun altında yatan nedenin doğru tespiti ve nedene yönelik tedavisi için mutlaka uzman doktora başvurulmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ