Regl Gününe Göre Yumurta Büyüklüğü

Regl Gününe Göre Yumurta Büyüklüğü

Ovülasyon; yumurtlama zamanıdır. Bu zaman hamile kalmak isteyen kadınlar için çok önemlidir. Yumurtlama zamanı yıllardır hamile kalınmakta kullanılan bir yöntemdir. Bu yöntem ile ilgili birçok doğru ya da yanlış bilgi bulunmaktadır.

Kadınlar genelde 28 günde bir regl olmaktadır. Ancak bazı kadınlarda bu döngü süresi daha kısa bazı kadınlarda ise daha uzundur.

Gebelik hayali kuran kadınlar, yumurtlama dönemlerini hesaplayarak hamile kalma şanslarını arttırabilmektedir. Genellikle adet döngüsünün 11. ve 21. günlerinde kadınlar yumurtlamaktadır.

Bu günlerde doktor kontrolü altında yumurta büyüklüğü kontrolü yapılır. Regl gününe göre yumurta büyüklüğü hesaplanır ve uygun büyüklükteki yumurtanın olduğu günlerde hamile kalma şansı daha yüksektir.

Kişilerin çocuk yapma esnasında illa ki bu plana uyması gerekmemektedir. Bu durum daha çok çocuk sahibi olmakta zorluk çeken ya da yumurta sayısı az olan kadınlarda uygulanır.

Doktora gitmeden işi kendi de evde uygun zaman aralığını hesaplayabilir. Normal 28 günde bir adet olan kişilerde yumurtlama zamanı adet olduğu ilk günden önceki 14 gün içerisinde gerçekleşmektedir. Yani kişi adet olduğu ilk günden itibaren 14 gün saymalıdır. Bu günün iki üç gün öncesinden itibaren düzenli cinsel ilişkiye girerek çocuk sahibi olabilir.

Adet döngüsü daha uzun süren kişiler için de adetin olduğu ilk günden itibaren 16 gün sayılması gerekmektedir. Adet düzensizliği olan kişilerde bu durum biraz daha zordur. Ancak 14 günde bir kişi yumurtlamaktadır diye düşünerek hesaplama yapılabilir.

İdeal Yumurta Büyüklüğü

Kadınlar her ay yumurtlamaktadır. Olgunlaşan bu yumurtalar ancak çatlayabilir. Bir yumurtanın çatlayabilmesi için ideal boyuta gelmesi gerekmektedir. Bu boyut genellikle 18-20mm civarındadır. Kişinin yumurtası bu boyuta geldikten sonra doğal yollardan ya da yapay yolla döllenme işlemi gerçekleştirilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ