Keçiboynuzu Çekirdeği Yenir mi?

Keçiboynuzu Çekirdeği Yenir mi?

Keçiboynuzu çekirdeği diğer bitki çekirdekleri ile kıyaslandığında kolaylıkla tüketilebilecek ya da çiğnenebilecek bir çekirdek değildir. Yapısı oldukça serttir ve şekli değişmemektedir. Yani bu çekirdeği kırmaya ya da çiğnemeye çalışmanız, sonucunda dişinizi kaybetmenize sebep olabilirsiniz.

Keçiboynuzu Çekirdeği Yenir Mi?

Keçiboynuzu çekirdeği, yukarıda da bahsettiğimiz gibi tüketilebilecek yapıya sahip bir çekirdek değildir. Çok faydalıdır hatta birçok alanda farklı amaçlarla da kullanabilir fakat direkt ağıza atıp çiğnemek gibi bir tüketime uygun değildir. Eğer bu çekirdeğin tüm yararlarından faydalanmak isterseniz, kaynatarak tüketmeniz daha doğru olacaktır. Yine keçiboynuzu çekirdeğinin bir diğer özelliği ise ağırlığının değişmiyor oluşudur. Hatta bundan dolayı uzun yıllar ağırlık ölçüsü olarak da kullanılmıştır ve bazı bölgelerde halen bu şekilde kullanılmaktadır.

Keçiboynuzu çekirdeğinin sert bir yapısı olmasından dolayı daha çok tespih sektöründe tercih edilmektedir. Bu tercihin tek sebebi ise sert olması değil, enerji verici olmasından da kaynaklanmaktadır. Yalnız belirtmeden geçmeyelim; bu konu biraz daha psikolojik ve tam olarak doğruluğu ispatlanmamıştır.

Keçiboynuzu Çekirdeği Faydaları Nelerdir?

  • Keçiboynuzu bitki haliyle zaten içeriğinde kalsiyum barındırmaktadır ve bu şekilde tüketilir. Fakat bu kalsiyum kaynağı aslında çekirdekten geldiğinden, özellikle kemiklerde son derece faydalı etkileri olduğu gözlemlenmiştir. İlerleyen yaşlarda kemik erimesi gibi kemik hastalıkların meydana gelmesini ya da ilerlemesini engellemektedir.
  • A, B ve E vitamini açısından oldukça zengindir. Tüketilmesi durumunda ise bağışıklık sistemini dışarıdan gelen hastalıklara karşı korur ve vücut direncinin düşmesini engeller.
  • Yine aynı keçiboynuzu bitkisinde olduğu gibi, çekirdeğinde bulunan mineraller de sindirim sisteminin düzenlenmesini ve sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlar.
  • Keçiboynuzu çekirdeğinin bilinen bir diğer özelliği ise, astım ve nefes darlığı yaşayan kişilerde de bu hastalığın yavaşlamasını ve kişinin daha az sorun yaşamasını sağlamasıdır.
  • Kalp ve damar sağlığı için faydalı bir çekirdek olduğundan, günümüzde kahve niyetine de sıklıkla keçiboynuzu çekirdeği tüketilebilmektedir.
  • Geçirdiğiniz ve vücudunuzu yorgun bırakan hastalıklar sonrasında da kesinlikle keçiboynuzu çekirdeği tüketmenizi öneriyoruz. Böylece vücuttaki yorgunluğu alarak daha enerjik hissetmenize sebep olur.
  • Keçiboynuzu çekirdeğinin şaşırtıcı bir faydasından daha bahsedelim; Bu çekirdek, vücutta bulunan yabancı kimyasalların, yani yıkanmadan tüketilen sebze ve meyvelerin üzerindeki ilaçların ya da radyasyon gibi zararlı etkileri de vücuttan atabilme özelliğine sahiptir. Ama siz yine de dikkatli olun tabii. 🙂

NOT: Keçiboynuzu çekirdeği aynı bitkisinde olduğu gibi vücuda birçok yarar sağlamaktadır. Fakat tüketmeden evvel muhakkak doktorunuza danışmanızı öneriyoruz.

Keçiboynuzu Yetiştirilebilir Mi?

Keçiboynuzu aslında yabani bir bitkidir. Fakat sağlığa olan katkıları göz önüne alındığında, günümüzde yetiştiren insanlar da çoğalmaktadır. Ama kolay bir bitki olmadığını söyleyelim.

Öncelikle keçiboynuzu yetiştirmek için uzun bir süre çekirdeğini suda tutmanız gerekmektedir. Bu çekirdeğin yapısı sert ve kuru olmasından dolayı suyu da çok geç aldığından, geç filizlenmektedir. Bu tür çekirdekten yetişen bitkilerde çoğu zaman çıkan fide erkek olmaktadır. Meyve vermesini sağlamak için ise aşılamak gerektiğini unutmamalısınız. Tekrar belirtelim, keçiboynuzu yetiştirmek için oldukça büyük bir sabır gerekiyor. 🙂

Keçiboynuzu Çekirdeği Nasıl Saklanmalıdır?

Keçiboynuzu çekirdeğinin kabuğunu ne kadar sert ve kuru olduğundan hatta su geçirmediğinden bahsettik. Bu yüzden aslında çok sıcak, çok soğuk ya da çok rutubetli bir ortam olmadığı takdirde, bir kağıt havlu içerisinde kuru bir yerde rahatlıkla saklayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 3 YORUM
  1. Levadn dedi ki:

    Keçiboynuzu Çekirdeği Yenir mi? | Haber Sizseniz iversun tablets

BİR YORUM YAZ