Kekin Çökmemesi İçin Ne Yapılmalı?

Kekin Çökmemesi İçin Ne Yapılmalı?

Kek her ne kadar kolay bir şekilde hazırlanan bir yiyecek olsa da malzemelerin ölçüsü, hazırlanış biçimi kekin tam anlamıyla kabarmasını sağlamak için oldukça önemli detaylardır. Keza kekin kek olmasını sağlayan profili tamamen kabarıklığıdır.

Kekin Çökmemesi İçin Ne Yapılmalı?

  1. Kek hamurunun çırpıldıktan sonra beklememesi gerekmektedir. Bu yüzden öncelikle kek kalıbını hazırlamanız gerekiyor. Yani, kalıbı margarin ile yağladıktan sonra kek hamurunu hazırlamalısınız.
  2. Kekin yapışmasını önlemek için kalıbı yağladıktan sonra aşırı miktarda olmayacak şekilde kalıbın içine un dökmelisiniz. Böylece kekin kalıba yapışmasını en başından engellemiş olacaksınız.
  3. Kek yaparken yumurtanın beyazını ayırın ve bu beyaz ile kullanacağınız şekeri köpürünceye dek çırpın. Daha sonrasında da sarısını ekleyip çırpmaya devam edin. Bu çırpma esnasında şekerin tamamen eridiğinden emin olmanız gerekmektedir.
  4. Kekte iki temel malzeme vardır. Eğer ıslak ve yumuşak bir kek istiyorsanız kekinizi süt ile yapmalısınız. Daha süngerimsi bir kıvamda olmasını dilerseniz de yoğurt eklemeniz gerektiğini hatırlatmak isteriz. Eğer kekinizi kakaolu yapmak istiyorsanız ise kesinlikle süt kullanmalısınız. Aksi takdirde çikolatanın tadını alamayabilirsiniz.
  5. Kek hamurunu hazırlarken en son un koymaya özen göstermelisiniz. Toz halinde ya da katı olarak kullanacağınız malzemeler var ise öncelikle onları koymanızı ve daha sonrasında unu katarak karıştırmanızı öneririz.
  6. Un, vanilin ya da kabartma tozu gibi toz ürünleri muhakkak her zaman eleyerek kullanmalısınız.
  7. Malzemeleri her zaman karıştırarak eklemelisiniz. Böylece topaklanmanın önüne geçebilirsiniz.
  8. Keki fırına koyduktan sonra çalıştırmamaya özen göstermelisiniz. Her zaman önce fırını ısıtmalı daha sonra kekinizi fırınladıktan sonra fırınınızın derecesini 180’e ayarlayıp pişirebilirsiniz.

Çöken Kek Nasıl Değerlendirilir?

Kek kabarık olmadığı zaman özellikle ev hanımları, onu sunmak istemezler fakat kekin ziyan olmasına da gönül el vermez. Ama tabii ki kekinizi atmadan, farklı bir şekilde değerlendirebilir ve misafirlerinize sunabilirsiniz. Peki çok fazla uğraştırmadan hemen ne yapılabilir?

1-)Sütlü Tatlı

Çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz hazır sütlü tatlılarınızı süslemek için kullanabilirsiniz. Burada sadece kekinizin çöken kısımlarını alıp ufalamanız gerekiyor. Daha sonrasında ise hazırladığınız pudingin kısım kısım aralarına dökerek farklı bir lezzet elde edebilirsiniz.

2-)Küçük Toplar

Küçük toplar belki de keki basit bir şekilde değerlendirebileceğiniz ve tamamen farklı bir yiyecek elde edeceğiniz bir tariftir. Burada öncelikle kekinizi yine yukarıdaki gibi ufak parçalar haline getirmeniz gerekmektedir. Daha sonrasında biraz süt ile karıştırarak hamur kıvamına getirip, daha sonrasında bu hamuru top haline gelecek şekilde şekil verebilirsiniz. Herhangi bir fırın, ısıtma işlemi gerektirmediği gibi buzdolabında dinlendirmeniz daha doğru olacaktır. Dilerseniz üzerine sos dökebilir ve bu şekilde servis edebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ