Yaprak Suyu Lekesi Nasıl Çıkar?

Yaprak Suyu Lekesi Nasıl Çıkar?

Üzüm yaprakları saklanırken salamura yapılıp saklanır. Salamura yapılırken yapraklar bol tuzlu suyun içerinde olur. Bu yaprak suyu yaprakların uzun süre küflenmemesine ve bozulmamasına yardımcı olur.

Yaprak Suyu Lekesini Çıkarma Yöntemleri Nelerdir?

1-)Bulaşık Sabunu

Kıyafette yaprak suyunun döküldüğü bölgenin üzerine bulaşık deterjanı dökülür. Bulaşık deterjanının kıyafetin rengine ya da kumaşına zarar görmeyeceğinden emin olunur. Dökülen bulaşık deterjanı en az 10 dakika lekenin üzerinde bekletilir. Daha sonra bir fırça yardımı ile fırçalanır. Ardından kıyafet çamaşır makinesinde yıkanır ve güneşte kurutulur.

2-)Deterjan

Soğuk suyun içerisine biraz deterjan konur ve karıştırılarak çözünmesine yardımcı olunur. Kıyafette oluşan lekenin üzerine deterjanlı su dökülür ve bekletilir. Daha sonra kıyafet çamaşır makinesinde yıkanır ve güneşte kurutulur.

3-)Alkol

Alkol güçlü bir leke çıkarıcıdır. Dikkatli kullanılması gerekir. Lekenin üzerine birkaç damla alkol damlatılır ve ıslak bir sünger yardımı ile silinir. Daha sonra kıyafet ya da kumaş çamaşır makinesinde yıkanır.

4-)Sirke

Doğal ve güçlü bir antibakteriyel temizleyici olan sirke birçok lekenin çıkarılmasında tercih edilen etkili bir malzemedir. Her evde bulunan sirke bir lekenin temizliğinde ilk akla gelen bir yöntemdir. Direkt olarak lekeyi çıkarmasa bile lekenin hafiflemesinde etkili olacaktır. 1 kaşık sirkeyi 3 kaşık sıcak su ile karıştırıp lekenin üzerine ilk başta tampon hareketlerle yedirip sonra bir sünger yardımı ile silindiğinde leke geçer ya da hafifler. Daha sonra çamaşır makinesinde yıkanır.

Kumaşına Göre Temizleme Yöntemleri Nelerdir?

1-)Yünlü Kumaş

Büyük bir kaba konulan suyun içerisine beyaz sirke ya da oksijenli su konularak bekletilir. Daha sonra suyun içerisine yünlü kumaş konur ve içinde en az 15 dakika bekletilir. Daha sonra lekeli kısım suyun içerisinde çitilenir. Kumaş suyun içerisinden çıkarılıp fazla suyu sıkılarak çıkarılır. Daha sonra çamaşır makinesinde yıkanır.

2-)Sentetik Kumaş

Deterjanlı su ile leke bir sünger yardımı ile silinir. Daha sonra çamaşır makinesinde yıkanır.

3-)Renkli Kumaş

Leke oluştuğu ilk zamanda ılık su içerisine deterjan konulup bu deterjanlı suda kumaş yıkanır. Eğer leke kumaş üzerinden hala geçmez ise suyun içerisine oksijenli su eklenir ve bu karışımla kumaş tekrar yıkanır. Daha sonra kumaş çamaşır makinesinde yıkanarak temiz hale gelir.

4-)Beyaz Kumaş

Beyaz kumaşta oluşan lekelerde rahatlıkla çamaşır suyu kullanılabilir. Eğer leke çıkmazsa sirke ve bol suyla da temizlenebilir. Daha sonra çamaşır makinesinde kumaş yıkanır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ