Kestane Suda Kaç Dakikada Pişer?

Kestane Suda Kaç Dakikada Pişer?

Kış akşamlarında lezzetli kestaneleri çay saatinde afiyetle yemek için bir püf nokta olarak kestane suda kaç dakikada pişer bilmek gerekiyor. Suda pişirmek, bilindiği gibi diğer yöntemlere göre daha az zahmetli ve daha fazla lezzetli bir sonuç elde edilmesini sağlıyor. Elbette pişirme işlemi için normal tencereden ziyade, düdüklü tencere öneriliyor. Çünkü pişirme süresi bu şekilde oldukça kısa oluyor.

Kestane Kaç Dakikada Pişer?

Suda kestane pişirmek için esasında çok fazla efor sarf etmek gerekmiyor. Ancak hazırlık aşamasının dikkate alınması oldukça önemli. Piştikten sonra rahatça soyulabilmeleri için kestanelerin düz yanlarından çizikler atılması gerekiyor. Aynı zamanda pişirmeden en az iki saat öncesinde soğuk suya konularak biraz yumuşatılması gerekiyor. Bu şekilde hazırlık aşaması tamamlanan kestaneler, düdüklüde ortalama 5 -10 dakika kadar pişiriliyor ve yemeye hazır hale geliyor. Pişme süresinin uzun olması, kestanelerin pişme esnasında parçalanmasına yol açabiliyor. Az süre pişirilmesiyse kestanelerin sert kalmasına yol açabiliyor.

Kestane Pişirmenin Püf Noktaları

Elbette her pişirme işleminde olduğu gibi kestane pişirmek için de bazı önemli detaylar bulunuyor.

  • Kestanenin yıkanması, pişirme usulünde tavsiye edilmez. Uygun olan kuru ve temiz bir bez kullanılarak, tozunun alınmasıdır. İçine su giren kestane, iyi pişse dahi, kabuğu kolayca açılmıyor.
  • Fırında pişirilecek olan kestaneler, bilindiği gibi çizik atılmak suretiyle kabuklarından işaretleniyor. Ancak bunun yerine kestanenin en altı hariç, geniş olmayan bölümlerinden boydan boya işaretlenmesi, piştikçe midye gibi açılmasını sağlaması bakımından ifade edilebilecek bir püf nokta. Bu detay, tavada pişirme esnasında da hayli işe yarıyor.
  • Sıcak suda haşlanan kestanelerin soğuk suya atılması şok etkisi yaratır ve kabukları nispeten daha kolay soyulur. Bu detayı da kullanmak size kalmış.
  • Haşlanmış ya da kızartılmış kestaneler soyulduktan sonra havayla temas ettiğinde sertleşebiliyor. Aynı durum pişmeden önce, uzun vadede bekletilmesi durumunda da geçerli oluyor. Bu durum da kestanelerin lezzetinden değer kaybetmesi anlamına geliyor.

Kestane Şekeri mi, Kestaneli Pasta Mı?

Özellikle suda haşlanan kestane için alternatif kullanım yöntemleri bulunuyor. Bunlar arasında en güzellerinden bir tanesi elbette ki kestane şekeri. Yemelere doyulmayan bu şeker, haşlanmış kestane ile evde organik bir şekilde yapılabiliyor. Bunun yanında haşlanan kestaneler dilimlenerek kek hamuru ve pasta kekine katıldığında, oldukça leziz bir sunum vaat ediyor. Kestanenin tatlıların üzerine ufak ufak doğranarak eklenmesi ve tatlının bu şekilde hareketlendirilmesi de öneriler arasında yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ