Kırışık Perde Nasıl Açılır?

Kırışık Perde Nasıl Açılır?

Evlerde ve ofislerde bazı eşyalar sıklıkla kullanılmaktadır. Gerek ofislerde gerekse de evlerde sıklıkla kullanılan bu eşyalardan birisi ise perdedir. Perdeler uzun ve geniş kumaş parçaları olduğu için perdelerin yıkanması ve ütülenmesi zorlu işler arasında yer almaktadır. Bu nedenle perdelerin kırışıklıklarının giderilmesi için çeşitli yollar aranmaktadır.

Her ne kadar ütü perdelerde oluşmuş olan kırışıklıkları açmak için kullanılabilecek akla ilk gelen yöntem olsa da perdelerin büyüklüğü bu işi zorlu bir hale getirir. Özellikle salon perdeleri gibi çok daha geniş olan perdelerin ütülenmesi çok daha zorludur. Çünkü bu kadar çok kumaş parçası ütülenirken tüm yüzey ütü masasına sığmayacağı için diğer kısımları ütülenmiş olsa bile kırışıklar oluşur. Bu durum da özellikle ev hanımlarını kırışık perdeleri açmak için farklı yöntemler aramaya sevk eder. Kırışık perdeleri açmak için farklı yöntemler uygulanabilir.

Kırışık Perdeler Nasıl Açılır?

1-)Ütü Kullanarak

Ütü kullanmak kırışık perdeleri açmak için ilk akla gelen yöntemdir. Zahmetli ve uğraşlı bir yöntem olmasına karşın en etkili çözümün alınmasını da sağlamaktadır. Ütü kullanarak kırışık perdeleri açmak için perde kumaşınızın türüne dikkat etmeniz gerekmektedir. Kumaşın yapısı ütünün sıcaklığını ayarlamak için oldukça önemlidir. Kumaşın yapısına zarar vermemek için uygun sıcaklık ayarı yapmak gerekir. Ütüyü ayarladıktan sonra perdeyi belli bir köşesinden başlayarak sıra ile ütüleyin. Ütü yapmış olduğunuz kısımları diğer tarafa dikkatli bir şekilde katlayarak koyun.

2-)Asarak Açma

Perdede oluşan kırışıklıkları gidermenin bir diğer yolu ise perdeleri ıslak olarak doğrudan asmaktır. Islak perdeler normal ağırlıklarına oranla çok daha ağır olurlar. Bu nedenle yerlerine asmış olduğunuz perdeler kendi ağırlıkları ile kırışıklıklarını açarlar. Bunun için yıkamış olduğunuz perdelerinizi yıkama işleminin hemen ardından yerlerine asın.

Bu noktada perdelerin hava almasına ve başka eşyalara değmemesine özen gösterin. Hava sıcaklığına da bağlı olarak değişse de bir süre bu şekilde beklemek perdelerin açılmasını sağlayacaktır ve perdeleriniz kuruduğunda ütülenmiş gibi olacaktır.

3-)Buhardan Yararlanarak

Kırışık perdeleri açmak için kullanılabilecek yöntemlerden bir diğeri de buhar yöntemidir. Bu yöntemi uygulamak için öncelikle perdelerinizin genişliğinde bir kap bulmanız gerekir. Daha sonra perdelerin yıkanma işleminin sonlarına doğru yıkadığınız perdelerin genişliği ile orantılı olacak miktarda su kaynatın.

Ardından yıkamış olduğunuz perdeleri yerlerine asarak, perdelerin alt kısımlarına uygun büyüklükteki kapları koyarak kaynatmış olduğunuz suyu bu kapların içine koyun. Hazırlamış olduğunuz kapların içindeki sıcak su buharı, perdelerin daha kolay ve kısa sürede açılmasını sağlayacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ