Mercimek Köftesi Bir Gün Önceden Yapılır mı?

Mercimek Köftesi Bir Gün Önceden Yapılır mı?

Mercimek köftesi bir gün öncesinden hazırlanabilir. Tadının kötü olduğunu söyleyenler de vardır fakat bu durum köftede kullanılan malzemelerin tazeliği ile ilgili olabileceğinden mecbur kaldığınızda tabii ki hazırlayabilirsiniz.

Mercimek Köftesi Bir Gün Önceden Yapılır Mı?

Mercimek köftesi bazı durumlardan dolayı bir gün öncesinden yapılabilmektedir. 1 gün beklemesi tadının bozulmasına neden olmaz fakat doğru bir şekilde muhafaza edildiyse olmaz. Şöyle ki, mercimek köftesinin içinde soğan da bulunmaktadır. Eğer oda sıcaklığında bekletilirse de içindeki soğandan dolayı tadında ve kokusunda farklılıklar meydana gelebilmektedir.

Yaptığınız mercimek köftesini soğuduktan sonra kapaklı cam bir kap içerisine alabilir ya da streç film ile hava almasını engelleyecek şekilde sararsanız da yine tat değişimlerini engellemiş olursunuz.

Mercimek Köftesi Kaç Gün Saklanır?

Mercimek köftesi uzun süre saklanmaya müsait bir gıda değildir. Bu yüzden yaptıktan sonra maksimum 2 gün içinde tüketilmesi gerekmektedir. Aksi taktirde kıvamında, tadında değişiklikler meydana gelir ve tüketmek daha da zorlaşabilmektedir.

Mercimek köftesi oda sıcaklığında değil her zaman buzdolabında muhafaza edilmelidir. Aksi takdirde tüketme süresi daha da kısalmış olur.

Mercimek Köftesi İçin Püf Noktalar

  • Mercimek köftesinde soğanları pişirirken mümkün olduğunca öldürmeniz gerekmektedir. Fakat bu esnada soğanları yakmamaya özen göstermelisiniz.
  • Mercimek köftesinin doğal bir şekilde acı olmasını istiyorsanız şayet, bunun için en ideal yöntem biber salçası ile birlikte yapılmasıdır. Yine biber salçası ve domates salçasının bir arada kullanılması da mercimek köftesinin tadını güzelleştiren detaylardan biridir.
  • Mercimek köftesinin içine lezzet katması açısından yeşil soğan ve maydanoz eklemenizi öneririz. İkram ederken ise kıvırcık ile sararak ikram etmeniz görüntünün al beniliğini de arttırmış olursunuz.

Mercimek Köftesinin Bozulduğunu Nasıl Anlarız?

Mercimek köftesinin bozulduğunu 3 şekilde anlayabilirsiniz. Koku, görüntü ve tat. Bu üç belirtiye dikkat ettiğinizde tüketip tüketmemeniz gerektiğini rahatlıkla anlayabilirsiniz. Öncelikle her zaman mercimek köftesini buzdolabında saklamanız gerektiğini iletmiştik. Tüketeceğiniz zaman çıkardığınızda ilk önce koklamalısınız. Eğer ağır ve kötü bir kokuyla karşılaşırsanız, kesinlikle tüketmemenizi öneririz.

Kokudan sonra ise ilk dikkat etmeniz gereken tadıdır. Bir parça tadına bakarak kolay bir şekilde bozulup bozulmadığını anlayabilirsiniz. Tadında problem gördüğünüz gıdaları tüketmeniz sağlığınızı riske atabilmektedir. Belki mercimek köftesi sizin ciddi anlamda zehirlenmenize sebep olmasa da midenizi rahatsız edebilmektedir.

NOT: Mercimek köftesi bekletmeye bağlı olarak bozulmasa da görüntüsü kötüleşebilir. Böyle bir durumda önceliğiniz atmak yerine tadına bakmak olmalıdır. Eğer tadında bir problem yoksa tüketmenizde bir problem de yoktur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ