Kızartma Yağı Kokusu Nasıl Giderilir?

Kızartma Yağı Kokusu Nasıl Giderilir?

Kızartma yapmak özellikle sebzeleri yağda kızartma esnasında yağlı kokunun etrafa yayılmasına sebep olur. Her yemekte olabileceği gibi kızartmada da yemeği yapan kişinin üzeri başta olmak üzere her taraf yağ kokusu ile kaplanır. Son yıllarda amerikan mutfakların popüler olması ile kızartma kokusu bütün evi kaplayabilir. Peki kızartma yağı kokusu nasıl giderilir?

1-)Vanilya Kullanın

Vanilya içermiş olduğu özel maddelerden dolayı çok özel ve hoş bir kokuya sahiptir. Kızartma ve benzeri yemeklerde oluşan ağır yağ kokusunu yok etmek için vanilya kullanabilirsiniz.

Bir paket vanilyayı ya da doğal vanilya çubuğundan çıkardığınız vanilya özütünü bir tavaya koyun ve kısık ateşte kavurunuz. Bu güzel koku bütün yağ kokusunu giderecektir.

2-)Elma Sirkesi ve Limon

Elma sirkesi ve limonu kullanarak eve sinen yağ kokusundan kurtulmanız çok kolay. Tek yapmanız gereken küçük bir cezveye bir miktar elma sirkesi ve yarım limonun suyunu sıkmak. Bu karışımı düşük ateşte bir süre kaynatın. Elma sirkesi ve limonun evdeki yağ kokularının dışında kötü kokuları gidermek için de kullanabilirsiniz.

3-)Kokulu Mumlar Kullanın

Yaparken eve kötü ve yağlı koku yağan yemeklerden vazgeçmek istemiyor ancak kötü kokudan da bir o kadar rahatsız oluyorsanız, yapmanız gereken diğer bir alternatif ise kokulu mumlar. Yemek yapmaya başladığınız andan itibaren ocağın yanında bir mum yakabilirsiniz. Bu mumu yemek bitiminden sonra en az 10-15 dakika daha yakmaya devam ediniz.

4-)Tarçın ve Toz Şeker Kullanın

Tarçın kendine has özel kokusu ile her daim mutfaklarda yer edinmiş bir lezzettir. Tarçını taze kokusundan dolayı mutfakta oluşan yağlı kızartma kokusundan kurtulmak için kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken bir tavaya bir miktar tarçın ve şeker koyunuz ve altını kısıp kavurunuz. Burada çıkan nefis koku tüm yağlı ve kötü kokuları giderecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ