Giysilerdeki Rutubet Kokusu Nasıl Giderilir?

Giysilerdeki Rutubet Kokusu Nasıl Giderilir?

Herkes giysilerinin tertemiz kokmasını ister ve bunun için uğraşır. Ancak yanlış yapılmış bir şey çamaşırların rutubet kokmasına neden olur ve bu durum fazlasıyla can sıkar.

Kıyafetlerin rutubet kokmasının nedenlerinden en yaygın olanı çamaşırların yıkandıktan sonra ıslak olarak fazla bekletilmesidir. Gerek çamaşır makinesinin içinde gerekse çamaşır selesinin içinde bekleyen fazla bekleyen çamaşırlar rutubet yapar ve çok kötü kokmaya başlar.

Bir başka nedense çamaşır makinesinin deterjan gözüne gereğinden fazla deterjan koymaktır. Fazla deterjan koyulduğu takdirde deterjan atıkları çamaşırların arasında kalır ve çamaşırlarınızın iyi temizlenmesine engel olur. Temiz kıyafetlerinizi nemli bir ortamda saklıyorsanız yine rutubete dayalı koku yapar. Bu ve daha bir sürü nedene dayalı kıyafetlerde rutubet kokusu oluşur. En başta dikkat edilmesi gereken en önemli nokta kıyafetlerinizin tamamen kurumuş olması ve iyi havalandırılmış olması gerektiğidir. Eğer mümkünse balkonda kurutmak en iyisidir.

1-)Tekrar Yıkama

Eğer kıyafetlerinizde rutubet kokusu varsa kokan çamaşırlarınızı tekrar yıkayın. Ancak bu noktada kullandığınız deterjan miktarına dikkat ediniz.

2-)Sirke

Neredeyse her derde deva olan sirke, çamaşırlardaki rutubet kokusunu gidermek içinde en etkili çözümü sağlıyor. Antiseptik özelliği sayesinde kötü ve kalıcı lekeleri yok eder. Öncelikle kıyafet dolabınızı ve kıyafet çekmecelerinizi boşaltın. Sonrasında sirke ile güzelce ovalayarak silin. Bastırmanıza gerek yok.

Kurumasını bekledikten sonra eşyalarınızı yerleştirin. Sirke ile yapılabilecek bir diğer yöntem ise çamaşırlarınızı yıkarken çamaşır deterjanı haznesine bir miktar sirke eklemek. Sirke, antiseptik özelliği sayesinde hem çamaşır makinenizin içinde biriken deterjan kalıntılarını temizler hem de kıyafetlerinizdeki deterjan atıklarını temizler. Böylece hem çamaşır makineniz hem de kıyafetleriniz mis gibi kokar.

3-)Oksijenli Çamaşır Suyu Çözeltisi

Oksijenli çamaşır suyu çözeltisi çamaşır deterjanlarının da içinde olan kıyafetlerde oluşabilecek kötü kokuları engellemek amacı ile kullanılan bir maddedir. Gerek beyaz renkli gerek renkli çamaşır deterjanlarında da mevcuttur. Ekstra aldığınız oksijenli çamaşır suyu çözeltisi içinde beklettiğiniz çamaşırlarınız rutubet kokusundan tamamen arınmış olacaktır. Ancak aldığınız ürünün üzerinde bulunan kullanma talimatını okumadan kesinlikle kullanmayın.

4-)Ütü

Rutubet kokan çamaşırlarınızı ütülerken ütünüzün içine ütü suyu veya çamaşır makinesinde kullandığınız çamaşır yumuşatıcısından az miktarda ekleyerek ütü yapın. Bu sayede hem daha yumuşak hem de kokusu geçmiş çamaşırlar elde edersiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ