Kızartma Yaparken Yağ Sıçramaması İçin Ne Yapılır?

Kızartma Yaparken Yağ Sıçramaması İçin Ne Yapılır?

Kızartma yapılırken yaşanılan sorunlardan bir tanesi, kızartma yağının mutfakta uzanabildiği her yere yayılması ve sıçramasıdır. Başta kişinin kendi üzeri olmak üzere mutfak dolapları, tezgah, ocak kızartma yaparken yağ sıçramasından dolayı kirlenebilir.

Kızartma yaparken alacağınız birkaç önlem ile kızartma yağının şıçramasını önleyebilirsiniz. Bu sayede hem kendinize zarar vermemiş olursunuz hem de etraf batmamış olur.

1-)Sebzeleri Kurutun

Kızartma esnasında yağ sıçramasının en yaygın sebeplerinden bir tanesi sebzelerin su içermesidir. Kızartma yaparken sebzeleri yıkadığınız gibi yağ içerisine atmayınız. Bu işlem yağın çok fazla sıçramasına sebep olur.

Sebzelerin suyunun süzülmesi için bekleyin. Bu işlemi hızlandırmak için kağıt havlu kullanabilirsiniz. Kağıt havlu ile sebzelerin suyunu güzelce alınız ve yağ aşırı kızmadan kızartma işlemini gerçekleştirmeye başlayınız.

2-)Tuz Ekin

Kızartma yapacağınız yiyeceklere öncesinde tuz ekmeniz yağın sıçramasını azaltmaktadır. Bu işlemi uygulamadan önce sebzeleri yıkayın ve kağıt havlu ile iyice kurulayın.

Bu aşamada dikkat etmeniz gereken husus tuz ektiğinizi unutmayınız ve kızartma işleminden sonra tuz ekmek isterseniz öncelikli olarak tadına bakınız.

3-)Kapak Kullanın

Kızartma yapma esnasında etrafa yağın sıçramasını önlemek istiyorsanız, kızartma tavanızın ağzını kapayacak bir kapak kullanmanızı tavsiye ederiz.

Bu işlem hem kızartmanın daha hızlı gerçekleşmesine sebep olur hem de etrafa yağ yayılmadığı gibi koku da yayılmamış olur. Kapağı açarken yağ sıçraması tehlikesine karşı temkinli olmanızı, ocağın altını kısık ateşe getirdikten sonra kapağı açarak işlemi gerçekleştirmenizi tavsiye ederiz.

NOT: Kızartma yapımı esnasında tavanın yanına asla ıslak elle yaklaşmayınız. Kızgın yağın içerisine su kaçması yağın çok şiddetli olarak patlamasına ve etrafa sıçramasına sebep olmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ