Kek Kaç Dakikada Pişer?

Kek Kaç Dakikada Pişer?

Kekin pişme süresi, kullandığınız fırın ve fırını önceden çalıştırıp çalıştırmadığınız zaman farklılıklar gösterebilmektedir. Fakat genel olarak bir kekin olma süresi 45 dakika olarak sayılabilmektedir.

Kek Kaç Dakikada Pişer?

Kek yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır. Bu püf noktalardan öncesinde kısaca bahsetmek isteriz.

  • Kek yaparken eğer varsa silikonlu kek kalıplarını tercih etmenizi öneririz. Böylece şeklini daha rahat koruyabilirsiniz.
  • Kullanacağınız malzemeler her zaman oda sıcaklığında olmalıdır. Yine kullanacağınız unu da keke başlamadan önce elemeniz gerekmektedir. Böylece herhangi bir topaklanma ya da içinde bulunmaması gereken bir maddeyi de temizlemiş olursunuz.
  • Yumurta ve şekeri un içine kattığınız zaman uzun süre çırpmalısınız. Şeker tamamen erimeli ve genel olarak karışım sıvı bir kıvama gelmelidir. Daha sonrasında kabartma tozunu da karıştırarak çok az daha karıştırmanızı öneririz.
  •  Fırınınızı her zaman 180 derecede ayarlayıp keki içine koymadan öncesinde ısıtmanız gerekmektedir. Fırını önceden ısıtmak hem kekin tam anlamıyla aynı şekilde pişmesini sağlar, hem de pişirme süresini kısaltmış olursunuz.
  • Keki pişirirken ilk 20 dakika kesinlikle fırının kapağını açmamalısınız. Yarım saat kadar sonra fırın çalışır haldeyken kapağını açabilir ve mümkünse farklı birkaç bölgesine olmak üzere kürdanla deneme yapın. Pişen kısımları ya da pişmeyen kısımları bu şekilde daha rahat ayırt edebilirsiniz. Eğer bölgesel olarak pişmeyen kısımlar varsa, kekinizi üst rafa alabilir ya da yönünü değiştirebilirsiniz. Böylece 45 dakika içinde kekiniz hazır olmuş olacaktır.

Kek Nasıl Muhafaza Edilmelidir?

Keki muhafaza ederken hava ile temasının mümkün olduğunca kesilmesi gerekmektedir. Eğer elinizde kalıp halinde keki saklayabileceğiniz kek saklama kabı varsa onun içerisinde koyup kapağını kapatarak oda sıcaklığında rahatlıkla muhafaza edebilirsiniz. Kek asla buzdolabına konmaması gereken gıdalardandır.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi kek saklama kabınız yok ise, dilimleyip kapaklı bir kap içerisinde saklayabilir ya da sakladığınız kabın üzerini streç film ile kapatabilirsiniz. Böylece %100 hava almasını engellediğiniz için kekin bozulma ihtimali de ortadan kalkacaktır.

Keki uzun süre muhafaza edemeyeceğinizi de belirtelim. Yani her gıdada olduğu gibi kekin de bir son tüketim zamanı vardır. Bu tüketim zamanını ise keki yedikçe ağızda bıraktığı tattan ya da görünüşünden kolaylıkla anlayabilirsiniz. Peki elinizdeki kalan keki atmak istemiyorsunuz ama nasıl değerlendirebileceğinizi bilmiyorsun diyelim. Bu konuda da size bazı önerilerimiz olacak tabii ki. Aşağıdaki yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Artan Kek Nasıl Değerlendirilir?

Keki değerlendirebileceğiniz çok fazla alternatif vardır. Fakat biz çok uzatmadan, size de fikir olması açısından birinden bahsetmek isteriz.

Öncelikle artan kekinizi derin bir kap içine alın ve iyice ufalayın. Ufaladığınız kek neredeyse hamur kıvamına gelmiş olacak. Dilerseniz üzerine çikolata ve süt karışımı dökebilir ya da sadece süt dökerek iyice hamur yapın ve sütün her keke ulaşmasını sağlayın. Daha sonrasında ise bu hamurdan yuvarlak toplar elde edin. Bu topları çikolata sosuna batırıp borcama dizebilirsiniz. En son bittikten sonra üzerini hindistan cevizi ya da ezilmiş ceviz, fıstık, fındık gibi tatlılara yakışan gıdalar ile süsleyebilir ve buzdolabında soğuması için bekletebilirsiniz. Enfes bir tatlı elde etmiş olacaksınız 🙂

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ