Betondan Boya Lekesi Nasıl Çıkar?

Betondan Boya Lekesi Nasıl Çıkar?

Gerek temizlik amaçlı gerekse görsel zevke hitaben iç ve dış cephe duvarlarımız, günlük kullandığımız eşyalar, ulaşımda kullanılan araçlara kadar pek çok şey boyanmaktadır. Hem cisimlerin yüzeylerini koruyan hem de hoş bir görüntü sağlayan boyanın olumsuz özellikleri de mevcuttur.

Boyarken homojen dağılmaması, yoğunluğunun iyi tutturulamaması vb. birçok olumsuzluğun gelişebileceği boyama işlemi sırasında en çok karşılaşılan zorluk ise ister istemez oluşan boya lekeleridir. Bir yeri boyayıp, güzelleştirirken diğer yeri lekelememize sebep olan bu durum pek çok kişinin başına gelmiştir.

Betondan Boya Lekesi Temizleme Yöntemleri

1-)Boya Lekesini Bekletmeden Lekeyi Temizleme Yöntemi

Boyama işlemi gerçekleştirilirken her ne kadar boyama yapılan mekan koruyucu örtü ve kağıtlar ile kaplansa da illa ki boya sıçrayarak leke oluşturmaktadır. Bu duruma engel olmak için de öncelikle fırça ya da rulomuza yeterli miktarda boya alınarak, fazla boyanın akması engellenmelidir. En pratik ve zahmetsiz şekil temizleme yöntemi ise boya lekesi oluştuğu anda ıslak bir bez ile temizlemektir.

2-)Katı Bir Cisim Yardımıyla Temizleme Yöntemi

Boyama yaparken ne kadar dikkat edilse de gözden kaçan ve kuruyan lekeler elbette olacaktır. Zeminde oluşan bu lekeler için ıslatılan bir bez yardımıyla tırnak ya da beze sarılabilecek katı bir cisim ile boya lekesi kazınarak çıkartılabilir.

3-)Boya Sökücü ve Boya Çözücü Ürünler

Yanlış bir biçimde boyanan ya da fiziki darbe alan maddeler ve yüzeyleri için tekrar parça üretim masrafına girmeyip bu ürünleri onarmak amacıyla piyasada boya sökücü ve boya çözücü ürünler bulunmaktadır. Bu ürünlerden alarak kullanma talimatları doğrultusunda boya lekelerini çıkarmak için kullanabilirsiniz.

4-)Amonyak

Kurumuş haldeki boya lekesinin üzerine bir miktar amonyak dökülerek, lekenin yumuşaması sağlanabilir. Ardından ise ıslak bir bez yardımı ile leke kolaylıkla temizlenebilmektedir.

5-)Tiner

Hoş olmayan kokusuna rağmen kurumuş boya lekeleri için kullanılabilecek alternatif bir diğer ürün de tinerdir. Kurumuş boya lekesi üzerine dökülerek bir müddet beklendikten sonra ıslak bir bez ile lekeli yer silinerek temizlenebilmektedir.

6-)Terebent

Kırtasiyelerde kolaylıkla bulunabilen bir ürün olan terebent hızlı bir boya çözücü olarak da bilinmektedir. Kokusuz olması ile tinere alternatif olan bu ürün lekenin üzerine döküldükten bir müddet sonra ıslak bir bez yardımı ile silinirse leke temizlenmiş olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ