Koli Bandı Lekesi Nasıl Çıkar?

Koli Bandı Lekesi Nasıl Çıkar?

Koli bandı özellikle taşınma esnasında kolilerimizi kapatmak için sıkça kullandığımız bir maddedir. Güzel ve sıkı kapamasından dolayı koli bandı sıkça tercih edilse de bıraktığı izden dolayı çoğu zaman kişilerin memnun olmamasına sebep olmaktadır.

Koli bandı kıyafetlerden, duvardan, derinin üzerinden çıkarıldığında çoğu zaman leke bırakmaktadır. Kalan bu lekenin çıkarılması için çoğu zaman tiner, aseton ya da benzeri kimyasallar kullanılmaktadır. Ancak kullanılan bu kimyasalların bir çoğu kıyafetlere ya da insan sağlığına zararlı olduğu için kullanılması tavsiye edilmemektedir.

Koli bandı lekesinin çıkarılması artık o kadar zor olmayacak. Hiçbir şekilde kimyasal kullanmadan koli lekesini çıkarmanız mümkün. Koli bandı lekesini çıkarmak için aşağıdaki yöntemi ayrıntısıyla okuyunuz ve düzgün bir şekilde uygulayınız.

Saç Kurutma Makinesi Kullanın

Saç kurutma makinesi ile oluşan koli bandı lekesini çıkarmak artık çok kolay. Yapmanız gereken koli bandını yavaş bir şekilde giysilerinize ya da eşyalarınıza zarar vermeden çıkarınız. Bu işlem sonrasında koli bandından kaynaklı oluşan lekeyi göreceksiniz.

Lekeyi çıkarmak için saç kurutma makinesini en düşük sıcaklığa ayarlayın ve en az birkaç dakika koli bandı lekesinin oluştuğu yere tutunuz. Bu işlem esnasında koli bandı lekesinin yumuşadığını göreceksiniz ve tam bu esnada ıslak bir mendil ile ya da ıslak mikrofiber bez ile bu lekeyi silin. Bu işlemi birkaç defa aynı şekilde tekrarlamanız gerekebilir.

Burada dikkat etmeniz gereken en önemli püf nokta sıcaklıktır. Fazla sıcaklı uygulamanız eşyalarınıza zarar verebilir bu sebeple uyguladığınız sıcaklığa çok dikkat edin.

NOT: Bazı durumlarda oluşan lekenin çıkarılması için tüm bu işlemleri uygulamadan alkollü mendiller ile bant izinin bir miktarını çıkarmanız gerekli olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ