Koltuk Altı Roll On Lekesi Nasıl Çıkar?

Koltuk Altı Roll On Lekesi Nasıl Çıkar?

Özellikle sıcak yaz günlerinin gelmesi ile birlikte terleme ve ter lekesi başlı başına sorun haline gelmektedir. Terlemeyi ve ter lekesini önlemek için sıklıkla baş vurulan yöntemlerden bir tanesi koltuk altları için roll on kullanılmasıdır. Ancak koltuk altları için kullanılan roll on’ların da ne yazık ki leke yapma gibi özellikleri bulunmaktadır.

Piyasada birçok farklı markaya ait roll on bulunmaktadır. Birçoğunun leke yapıcı özelliği olmasa da terlemenin etkisi ile dağıldıkları için leke oluşumu söz konusu olabilmektedir. Kıyafetlerinize bulaşan roll on lekelerini kıyafetinize zarar vermeden çıkarabilmek için uygulayabileceğiniz yöntemler aşağıda anlatılmaktadır.

1-)Sıvı Deterjan Kullanın

Kıyafetlerinizin koltuk altlarında oluşan roll on lekelerini çıkarmak için uygulayabileceğiniz en basit ve pratik yöntemlerden bir tanesi sıvı deterjandır. Bu yöntemi özellikle elde yıkanan kıyafetleriniz için tereddüt etmeden uygulayabilirsiniz. Çamaşır makinesinde yıkanması gereken kıyafetler için öncelikli olarak lekeli bölgenin üzerine dökünüz bir süre bekleyiniz ki bu süre en az yarım saat ardından çamaşır makinesinin uygun programını ayarlayarak yıkama işlemini gerçekleştiriniz.

2-)Karbonatlı Su Kullanın

Koltuk altındaki lekeli bölgelere karbonatı bulamaç haline getirerek sürünüz. Bir süre bu şekilde bekleyiniz. Bu işlemin ardından lekeli bölgedeki karbonatı yavaşça ovalayınız. Bu işlemi ılık su içerisine koyduğunuz karbonat içerisinde lekeli kıyafetinizi bekleterek de gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemin ardından kıyafetin kurumasına izin vermeden hızla uygun koşullarda kıyafeti yıkayınız.

3-)Hidrojen Peroksit

Bu yöntemi özellikle beyaz kıyafetlerde oluşan lekeleri gidermek için kullanabilirsiniz. Ancak direkt olarak leke üzerine uygulamak yerine ılık su içerisine ya da seyrelterek kıyafetin üzerine uygulamayı gerçekleştiriniz. Renkli kıyafetlerde lekelenmelere sebep olabileceği için bu yöntemi tercih etmemenizi önermekteyiz.

4-)Alkol Su Karışımı

Alkolün leke çıkarıcı özelliğinden yararlanarak koltuk altında oluşan roll on lekelerinden kurtulabilirsiniz. Bu işlem için alkolü seyrelterek kullanmanız yeterli olacaktır. Su ile karışım hazırlayınız ve lekeli kıyafeti bu karışım içerisinde bir süre bekletiniz.

NOT: Oluşan lekeleri çıkarmak kadar leke oluşumunu önlemek de büyük önem taşımaktadır. Roll ondan kaynaklı koltuk altı lekelerinin en temel sebeplerinden biri roll on’un çok miktarda sürülmesi ya da kurumadan kıyafetin giyilmesidir. Bu durumun önlenmesi roll-on’dan kaynaklı lekelerin de önlenmesini sağlayacaktır. Aynı zamanda roll onu koltuk altınıza sürerken fazla yayılmasına izin vermeyiniz. Bu işlem leke oluşumunu önleyecek bir diğer adımdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ