Koltuktan Krem Lekesi Nasıl Çıkar?

Koltuktan Krem Lekesi Nasıl Çıkar?

Evlerde, iş yerlerinde, kafelerde ve sayısız alanlarda çokça kullanılan, konforun ve rahatlığın sembolü olan koltuklar günlük yaşamda çok büyük yer kaplarlar. Koltuklar günlük yaşamda bu kadar büyük yer kaplarken, koltukların temizliği de es geçilemeyecek kadar önemli bir hale gelmektedir. Bu noktada koltukları lekelerden uzak tutmak veya koltukları bu lekelerden kurtarmak da en büyük görev haline geliyor. Koltuklarda keyif yaparken arada sırada istenmeyen şekillerde lekelenebiliyor. Bu noktada lekeye müdahale etmek için soğukkanlı ve bilgili olunduğu takdirde bu sorunun üstesinden rahatlıkla gelinebilir.

1-)Sıvı Deterjanla Temizleme

Koltuktan krem lekesini çıkarmak için sıvı deterjan kullanmak etkili sonuçlar verebilen bir yöntemdir. Öncelikle leke oluştuktan sonra koltuğa dökülen veya sürülen kremin alınabildiği kadarı koltuğun üzerinden alınmalıdır. Bu işlem yapılırken lekeyi yaymamaya özen gösterin. Daha sonra lekeye temiz bir bez veya havlu yardımıyla tampon yapılmalıdır. Tampon işleminden sonra bir bez veya havlu yardımıyla leke, sıvı deterjan ile iyice silinmelidir.

Silme işleminin ardından lekenin üzeri bir kez de temiz ve ıslak bir havlu veya bezle silinmelidir. Bu işlemin ardından koltuk kurumaya bırakılmalıdır. Kuruma işlemi tamamlandıktan sonra leke, elektrik süpürgesi ile süpürülmelidir. Alınan sonuçlar tatmin edici olacaktır.

2-)Arap Sabunu ile Temizleme

Koltuktan krem lekesini çıkarmak için arap sabunu kullanmak etkili bir yöntem olabiliyor. İlk olarak bir kovada arap sabunu ve sıcak su karıştırılmalıdır. Bu karışım temiz bir bez veya havlu yardımıyla lekeye uygulanmalıdır. Bez ile lekeyi güzelce sildikten sonra çamaşır yumuşatıcısı ve su karışımıyla koltuk güzelce silinmelidir. Bu işlemin ardından koltuk kurumaya bırakılmalıdır. Koltuk kuruduktan sonra elektrik süpürgesi ile süpürülmelidir. Olumlu sonuçlar gözlenecektir.

3-)Saç Spreyi Yöntemi

Koltuktan krem lekesini çıkarmak için saç spreyi kullanmak pratik bir yöntemdir. İlk olarak bir miktar saç spreyi bir parça pamuğun veya havlunun üzerine sıkılarak lekenin üzerine uygulanmalıdır. Bu işlem tamamlandıktan sonra su ile ıslatılmış bir havlu veya bez ile leke bir kez daha silinmelidir. Son olarak koltuk kurumaya bırakılmalıdır.

4-)Sirke, Soda ve Limon ile Temizleme

Koltuktan krem lekesini çıkarmak için kullanılan yöntemlerin yetersiz kalması veya yöntemleri kullanmadan önce, lekenin üzerine bir miktar sirke, soda veya limon ayrı ayrı uygulanarak daha etkili ve kesin sonuçlar alınabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ