Koyu Kahverengi Kusmak

Koyu Kahverengi Kusmak

Genellikle mide bulantısının akabinde görülen kusma sorunu pek çok kişinin şikayetlerinden biridir. Bulantının ardından kusma sorunu daha çok tüketilen gıdalardan, kullanılan ilaçlardan ve bir takım enfeksiyonel rahatsızlıklardan kaynaklanmaktadır. Ancak her kusma, bu denli ciddi sebeplerden olmayabilir. Kimi zaman uzun süreli yolculuklarda, araba-yol tutmasından dolayı da kusma sorunu baş gösterebilmektedir.

Kustuktan sonra farkedilen kusmuğun renginin, bazen kahverengi yapıda olduğu gözlenir. Anormal karşılanan kahverengi kusma, kişinin endişe ve paniğe kapılmasına yol açabilmektedir. Şikayetin altında yatan pek çok ciddi sağlık sorunu olabilir.

Kahverengi Kusmak Neden Olur?

Kusma ile birlikte kan gelmesi durumu, hematemez olarak bilinmektedir. Kanama genellikle mide, ince bağırsak ve yutak borusundan kaynaklı meydana gelmektedir. Kusma ile birlikte görülen kanama, kişide kahverengi kusma şikayetine sebebiyet vermektedir. Özellikle mide ve on iki parmak bağırsak ülseri rahatsızlıklarından sonra sık rastlanmaktadır. Kanamanın en yaygın nedenlerinden bir diğeri ise; karaciğer rahatsızlıklarıdır. Siroz nedeniyle kusma ile birlikte kanama sorunu fazlaca görülmektedir.

Kan kusmak, ciddi sağlık sorunlarının işaretçisi olabilir. Hafif rahatsızlıklarda, kusma ile birlikte kahve telvesi veya parlak kırmızı renk tonlarında kanama görülebilir. Şayet şiddetli kanama söz konusuysa, kusma ile birlikte bol miktarda parlak kırmızı kan gelir ve kusma sorunu sürekli devam eder. Eğer kahverengi kusma veya kusma ile birlikte kan görülmesi gibi şikayetler söz konusuysa, konuyla ilgili derhal uzman bir doktora başvurulmalıdır. Yapılacak tetkiklerin ardından kanamanın altında yatan neden belirlenir ve nedene bağlı tedavi sürecine başlanır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ