Kumbarada Para Biriktirmenin Yolları

Kumbarada Para Biriktirmenin Yolları

Kumbarada para biriktirmek hepimizin hayatında en az bir kere yaptığı, çok eğlenceli bir yöntemdir. Özellikle çocukluk dönemlerinde kullanılan bu para biriktirme yöntemi, hepimizin anıları arasında yer alan bir yöntemdir.

Kumbarada para biriktirme işlemi oldukça basittir. Ağzı kapalı, genellikle metalden yapılan oval bir teneke olan kumbaranın en üst kısmında ancak bir bozuk paranın sığabileceği büyüklükte delik bulunur. Para biriktirmek isteyen kişi günlük harçlığından arta kalan, ailesinden ya da yakınlarından aldıkları parayı bu kumbaranın içine atar. Kumbara ağzına kadar dolu olduktan sonra ise kesici bir ailet yardımı ile kumbara kırılır ve içinde para çıkartılır. Çocukların çok tercih ettiği bu yöntem de kumbara dolmadan kutuyu açmak mümkün olmadığı için kişi rahatlıkla para biriktirebilmektedir.

Kumbara Çeşitleri Nelerdir?

Günümüzde kullanılan kumbaralar çok daha fazla çeşite sahiptir. Eski dönemlerde kullanılan kumbaralar en ucuz metal maddeden yapılmıştır. Genellikle arta kalan metallerden yapılan kumbaraların en çok tercih edilme sebeplerinden birisi de çok ucuz olmasıdır. Kumbara çeşitlerinin günümüzdeki modellerinin bazıları eskisi gibi düz ve sade iken bazıları ise daha farklı modellerdedir. Bazılarının üstünde sevilen çizgi film karakterleri yer almaktadır. Bu tarz bir kumbarayı yakınlarınıza hediye edebilir ve mutlu olmalarını sağlayabilirsiniz.

En çok tercih edilen kumbara çeşitlerinden birisi de kilitli kumbara modelleridir.

Kilitli Kumbara Nasıl Kullanılır?

Kilitli kumbara modelleri daha süslü kumbaralar olarak anılmaktadır. Bu kumbaralar özellikle kız çocukları tarafından çok daha fazla tercih edilmektedir. Kilitli kumbara modelleri de genellikle metalden yapılmıştır, oval modelin yanı sıra kare şeklinde kumbara modelleri de bulunur ve en büyük özelliği kumbaranın kapağının üzerindeki kilittir. Küçük kilitin 3 tane anahtar bulunur ve bu anahtarlar yalnızca kumbara sahibine aittir.

Bu tarz kilitli kumbara modellerinin kötü yanı ise çabuk kırılır olmasıdır. Kilit sağlam değildir ve toka ile açmak mümkündür. Bu tarz kumbaraların farklı çeşit ve modelleri bulunmaktadır.

Kumbarada Para Biriktirme Yöntemleri

  • Kumbarada para biriktirmek için en basit yol züccaciye vb. dükkanlarda satılan, çok ucuz olan metal kapalı kumbara almak ve içine madeni para atmaktır. Bu şekilde yeteri kadar para biriktirmeden içinden para almak mümkün olmayacaktır.
  • Para biriktirmek için illa ki kumbara satın almaya gerek yoktur. Evde bulunan cam konservelerin ağzını delebilir ve bu cam kavanozların içinde madeni para biriktirebilirsiniz.
  • Para biriktirmek için kullanılacak diğer yöntem ise pet şişe ile kumbara yapmak olacaktır. Bu şekilde de rahatlıkla madeni para birikimi yapabilirsiniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ