Künefenin Şerbeti Sıcak mı Dökülür?

Künefenin Şerbeti Sıcak mı Dökülür?

Künefe dahil olmak üzere tüm şerbetli tatlılarda aslında aynıdır; eğer künefe soğuk ise şerbet sıcak olmalı, şerbet soğuk ise künefe sıcak olmalıdır.

Künefenin Şerbeti Sıcak mı Dökülür?

Herkesin kafasında soru işareti oluşturan ve genelde hatalı yapılan bu durumun sonucunda tatlı hamurlaşır ve yenemeyecek bir kıvama ulaşmaktadır. Burada aslında mantık yürütmek önemlidir. Yani şerbet ve künefe sıcak ise künefenin hamurlaşması kaçınılmazdır. Aynı şey tüm şerbetli tatlılar için geçerlidir.

Künefe, ülkemizde özellikle Akdeniz bölgesinde yani Hatay – Mersin gibi illerimizde sıkça tercih edilen bir tatlı türüdür. Künefe için daha çok Lübnan tatlısı deniyor olsa da, ülkemizde sınır illerde de meşhur olmasından dolayı fazlasıyla bilinen bir tatlıdır. Peynir ve kadayıf kullanılarak yapılan bu tatlı her zaman sıcak olarak servis edilir.

Künefenin Şerbetini Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

  • Künefe ÅŸerbeti hazırlarken ölçüsünü az hazırlamamaya özen göstermelisiniz. Her zaman su ve ÅŸeker aynı oranda karıştırılmalıdır aksi takdirde ÅŸerbet istenilen kıvamda olmayacaktır. 1 kilo kadayıf için ÅŸerbet ölçüsünü 3 bardak ÅŸeker, 3 bardak su olarak ayarlayabilirsiniz.
  • Åžerbetin içine limon suyu damlatmanız ÅŸerbetin kurumasını önleyecektir. Böylece her zaman yeni yapılmış gibi bir görüntüsü olacaktır ÅŸerbetin. Limon suyu ise ÅŸerbet kaynamaya baÅŸladıktan sonra fakat altını kapatmadan 1 dakika kadar önce eklenmelidir.
  • Åžerbeti kaynattıktan sonra, eÄŸer kadayıfı piÅŸirdiyseniz ve soÄŸumuÅŸsa direkt olarak soÄŸumasını beklemeden kadayıfa dökmelisiniz. EÄŸer kadayıfı henüz piÅŸirmediyseniz, ÅŸerbetin soÄŸumasını beklemeniz gerekmektedir. SoÄŸutmak için ise kesinlikle buzdolabı kullanmamanız gerektiÄŸini tekrar hatırlatalım. Buzdolabı ÅŸerbetin ÅŸekerlenmesine sebep olacağından, ÅŸerbeti oda sıcaklığında bekletmelisiniz.
  • Åžerbet yaparken her zaman için su ile ÅŸekerin karıştığından tam anlamıyla emin olmanız gerekmektedir.

Künefe Hazırlama Aşaması

  • Fırınınızı öncesinde ısıtmalı ve daha sonrasında künefeyi fırına vermelisiniz. 250 ya da 300 derece ile ısıtmış olduÄŸunuz fırına yine derecesini bozmadan künefenizi koyun ve 10 ila 15 dakika kadar iyice kızarmasını beklemelisiniz. Yine aynı ÅŸekilde künefe tavada da kızartılabilir. Fakat sıcaklığını korurken soÄŸutmuÅŸ olduÄŸunuz ÅŸerbeti dökmeyi ihmal etmemelisiniz.
  • Künefe kiÅŸinin isteÄŸine göre farklı tatlar kullanılarak da servis edilebilmektedir. ÖrneÄŸin üzerine dondurma, kaymak, fıstık da dökerek bu ÅŸekilde servis edebilirsiniz. Åžerbetli tatlı olmasından dolayı özellikle kaymak ve dondurma künefenin lezzetini iki katına çıkaran tatlardır.
  • Künefe hazırlarken dikkat edilmesi gereken bir diÄŸer nokta ise, kiÅŸi sayısı kadar porsiyonlar hazırlamalısınız. Fazla yapıldığı zaman tadında kısa zamanda deÄŸiÅŸiklikler meydana gelebildiÄŸi için yapıldığında direkt olarak tüketmeye elveriÅŸli bir tatlıdır.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ