Isırgan Otu Nasıl Saklanır?

Isırgan Otu Nasıl Saklanır?

Isırgan otu ilkbahar aylarının gelmesi ile birlikte gelişim sürecini tamamlayarak tüketime uygun hale gelmektedir. Her ne kadar bahar aylarının gelmesi ile birlikte toplanması gerekse de ısırgan otu doğru yöntemler uygulanarak yıl boyunca saklanabilir. Isırgan otunun yıl boyunca saklanması ise oldukça önemli bir konudur. Çünkü ısırgan otu bir çok konuda fayda sağlamaktadır. Kullanım alanı da oldukça geniş olduğu için tüketim anlamında da oldukça kolaylık sağlamaktadır.

Isırgan otunu gerek ısırgan otu çayı hazırlayarak gerek bitkisel içerikli sular hazırlamak için gerekse de et ve et grubu ürünlerde ya da makarnalarda kullanmak için petso sosu hazırlarken kullanabilirsiniz. Yemeklerden içeceklere geniş bir kullanım alanı bulunan ısırgan otunu ise yıl boyu lezzetli ve sağlıklı bir şekilde tüketebilmek için ise bazı noktalara dikkat ederek doğru yöntemlerin uygulanması gerekir. Bunun için birkaç ısırgan otu saklama yöntemi bulunmaktadır.

Isırgan Otu Nasıl Muhafaza Edilir?

1-)Haşlama ve Dondurma Yöntemi

Haşlama ve dondurma yöntemi ısırgan otunu uzun süre taze olarak saklayabilmek adına oldukça etkili bir yöntemdir. Bu yöntemi uygulamak için ilk yapılması gereken işlem ise gelişimini tamamlamasının ardından mevsiminde toplanmış olan ısırgan otlarının akan su altında dikkatle yıkanmasıdır. Bu işlemi uygularken mutlaka eldiven giyilmelidir.

Aksi takdirde ısırgan otunu üzerinde bulunan dikenler elinize batabilir. Yıkayarak temizleme işleminin tamamlanmasının ardından ise ısırgan otları kaynamakta olan suyun içerisine atılarak 1-1,5 dakika kadar haşlanmalıdır. Kaynar sudan çıkarılan ısırgan otları ise akan soğuk suyun altında haşlanması süresi kadar bekletilir. Bu işleminde tamamlanmasının ardından sularının süzülmesi için bir süre süzgeçte bekletilir. Suları akmış olan ısırgan otları porsiyonlara ayrılarak buzdolabı poşetlerine yerleştirilir ve derin dondurucuya yerleştirilir.

2-)Petso Sos Yöntemi

Bu yöntemi uygulamak için ısırgan otu kullanarak petso sos yapmak gerekir. Uygulaması oldukça basit ve kolay olan bu yöntem için öncelikli olarak ısırgan otları hazırlanmalıdır. Isırgan otlarını hazırlamak için öncelikle elinize eldiven takarak ısırgan otlarını yıkayın ve ardından da kaynamakta olan suyun içerisine atarak 1 ya da 1,5 dakika kadar haşlayın.

Haşlama işlemi sırasında haşlama suyunun içerisine tuz ekleyin. Böylece ısırgan otları tuzu içine çekerek eşit bir şekilde dağılmış olacaktır. Haşlama işlemi ısırgan otunun dikenlerini ayıklamanızı çok daha kolay bir hale getirecektir. Dikenleri ayıklanarak hazırlanmış olan ısırgan otlarını blendırın içine koyarak üzerine az miktarda zeytinyağı, sarımsak ve limon suyu ekleyin. İsteğe bağlı olarak permesan peyniri ya da süzme peynir de ekleyebilirsiniz. Bu şekilde karışımı hazırladıktan sonra buz kalıplarına koyarak dondurabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ