Enginar Nasıl Saklanır?

Enginar Nasıl Saklanır?

Enginar insanların vücut sağlıkları için oldukça sağlıklı bir sebzedir. Bunun nedeni ise besin ögeleri açısından oldukça zengin bir yapıya sahip olmalarıdır. İçerdikleri besin ögelerinin zenginlik oranlarına bakıldığı zaman enginar özellikle de karaciğer hastalıklarına karşı oldukça koruyucu bir besindir. Bunun yanı sıra enginar sindirim sistemi rahatsızlıklarından olan kabızlık içinde oldukça etkili olan bir sebzedir. Çünkü enginar yaprakları çok yüksek lifli bir yapıya sahip olduğu için bağırsakları harekete geçirme konusunda yüksek etki gösterir. Bunun yanı sıra yine enginar yaprakları yüksek kolesterol oranlarını düzenleyici etkiye sahiptir.

Bu nedenle yüksek kolesterolü olan insanlar için enginar çok daha sağlıklı bir besindir. Kolesterol düzenleyici etkisinin bulunduğu bilinse de enginar normal değerlere yakın sayılabilecek yükseklikteki kolesteroller için çok fazla etkili olmayabilir. Bahar aylarında kolaylıkla temin edilebilecek olan enginarı saklamak için uygulanabilecek bazı yöntemler bulunmaktadır.

Enginar Nasıl Muhafaza Edilir?

1-)Buzdolabında Saklama

Enginarı buzdolabında saklamak uygulanabilecek yöntemlerden biridir. Buzdolabında saklama yöntemini uygulayabilmek için su, limon suyu ve kaya tuzu gerekmektedir. Öncelikle bir limonun suyu ve bir miktar suyu karıştırarak içine bir miktarda kaya tuzu ilave edin.

Daha sonra saklamak istediğiniz enginarları istediğiniz şekilde güzelce temizleyin. Temizlemiş olduğunuz enginarları hazırlamış olduğunuz karışımın içine koyarak kapalı bir saklama kabına alarak ya da buzdolabı poşetine koyarak buzdolabına yerleştirin. Bu şekilde buzdolabında rahatlıkla birkaç gün süre ile saklayabilirsiniz.

2-)Derin Dondurucuda Saklama Yöntemi

Derin dondurucuda enginar saklamak oldukça etkili ve kolay bir yöntemdir. Bu yöntemi kullanarak enginarı derin dondurucuda 4 aya kadar tazeliğini kaybetmeden saklamak mümkündür. Yıl boyu enginar derin dondurucuda saklanabilir ancak 4 aydan sonra tazeliğini kaybederek lezzet kaybına uğramaya başlar. Enginarları derin dondurucuda saklamak için öncelikle enginarların özenli bir şekilde temizlenmesi gerekir.

Temizleme işleminin ardından 4 tane enginar için bir limonun suyu bir miktar kaya tuzu ve yeterince su ile hazırlanmış olan karışımın içine enginarları koyun. Daha sonra ocakta bu su ile enginarları 3-5 dakika kadar kaynatın. Enginarların kaynamasını beklerken buz ve soğuk su ile dolu enginarların sığabileceği büyüklükte bir kap hazırlayın.

Kaynamış olan enginarları hazırladığınız buzlu su dolu kabın içine alarak kaynattığınız süre kadar bu kabın içinde bekletin. Daha sonra saklama kaplarına enginarları yerleştirerek derin dondurucuya koyabilirsiniz.

NOT: Enginarların limonlu su karışımı ile birlikte saklanması daha uzun süre taze kalmasını sağlayacaktır. Bu nedenle suyu ile birlikte saklamak lezzet açısından daha etkili sonuçlar almanızı sağlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ