Yeni Halının Tüyleri Nasıl Temizlenir?

Yeni Halının Tüyleri Nasıl Temizlenir?

Son yıllarda uzun tüylere sahip halıların evlerde kullanılma popülerliği artmıştır. Bu durum halıların temizlenmesinde de bazı zorlukların ortaya çıkmasına sebep olmaktadır. Özellikle yeni halıların tüylerinin temizlenmesi başlı başına bir problem oluşturmaktadır. Halının yeni olması çoğu zaman halı yıkamaya verilmemesi gerektiğini düşündürmektedir. Böyle bir durumda genellikle kişiler elde uygulayabilecekleri yöntemler ile halının tüylerini temizlemeye çalışmaktadırlar.

Yeni halının tüylerinin temizlenmesi için aşağıda birkaç yöntem anlatılmaktadır. Pratik olarak kendinizin kolayca uygulayabileceği bu yöntemler ayrıntılı bir şekilde anlatılır. Lütfen dikkatli okuyarak uygulama yapınız.

1-)Arap Sabunu

Arap sabunu yüksek aşındırıcı kimyasal maddeler içermediğinden dolayı halı temizliğinde gönül rahatlığıyla kullanılabilir. Arap sabunu halının tüylerinin sertleşmesine ya da renk değişmesine sebep olmaz. Aynı zamanda parlatıcı özelliğinden dolayı halının yeni bir halde kalmasını sağlamaktadır.

Ilık su içerisine koyacağınız birkaç damla arap sabunu ile halınızın tamamını silebilirsiniz. Bu işlem esnasında pamuklu bir bez kullanın ve halının dokusuna zarar vermemeye çalışın. Bu işlemin ardından ılık duru su ile bir kez daha silmeyi unutmayın.

2-)Doğal Sabunlar ile Silin

Halılarınızın sürekli yeni gibi kalması için düzenli aralıklar ile temizlenmesi gerekmektedir. Özellikle tüylü halıların bakımının sık sık yapılması kullanım ömrünü uzatmaktadır.

Halılarda renk değişiminin önüne geçmek, tüylerin sertleşmesi ya da şekil bozukluğuna gitmesini önlemek amacıyla doğal sabunlar ile silme işlemini yapabilirsiniz.

Burada aynı zamanda doğal ve kokulu sabunlar kullanarak halınızın temizlik sonrasında hoş kokmasını sağlayabilirsiniz.

NOT: Yeni halılarda temizlik esnasında yaşanılan sorunların en önemlisi tüylenmedir. Tüyler çok sık kopmakta ve silme işlemi esnasında etrafa yayılmaktadır. Bu durumun önüne geçmek için halılarınızı sık sık fırça ile özellikle ilk bir ay fırçalayın. Halıları silme işleminden öncede fırçalama işlemi yapmayı unutmayın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ