Armut Nasıl Saklanır?

Armut Nasıl Saklanır?

Gülgiller ailesinin alt üyelerinden olan armut pyrus cinsine ait ağaç nitelikli bir bitki türüdür. Armut hem bu ağaca verilen isimdir hem de bu ağacın verdiği meyveye verilen bir isimdir. Armut meyvesi yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden birisidir. Vitamin ve mineral açısındanda zengin olan armut insan vücudu için de oldukça sağlıklı bir meyvedir. Bu nedenle armut tüketimi önemli bir konudur.

Armut yaz aylarında oluşumunu tamamlamasından dolayı en sağlıklı armutlar yaz aylarında elde edilir. Elde edilen armutların saklanma koşulları ise en önemli konulardan biridir. Armutları saklamak için çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemler armutların saklanmak istediği sürelere göre farklılık ve çeşitlilik göstermektedir. Armutları aldıktan sonra kısa süre içerisinde meyve olarak tüketmek gerekse de bazı yöntemler sayesinde yıl boyu saklayarak sene içerisinde de armut tüketebilirsiniz.

Armut Nasıl Muhafaza Edilir?

1-)Buzdolabında Saklama

Buzdolabında armut saklama yöntemi aldıktan sonra kısa süreler içerisinde tüketilecek olan armutlar için geçerli olan bir yöntemdir. Armutları kısa süreler içerisinde tane tane olarak tüketmek istiyorsanız armutları bir kabın ya da poşetin içine yıkamadan koyun. Bu şekilde 1 hafta gibi bir süre içerisinde armutları rahatlıkla tüketebilirsiniz. Bu yöntemi uygularken armutların hava almasını sağlamanız oldukça önemlidir. Sıkı sıkı kapatılmış olan kapların içerisinde armutlar çok daha kısa sürelerde bozulur.

Armutları buzdolabında saklamak için uygulayabileceğiniz bir yöntem daha bulunmaktadır. Bunun için armutları dilimleyerek çekirdeklerini çıkarın. Kararmamaları için de limonlu suya batırarak kilitli poşetlere koyun. Daha sonra poşetlerin içerisinde ki tüm havayı alarak sıkıca kapatın.

2-)Derin Dondurucuda Saklama

Derin dondurucuda armut saklama yöntemi oldukça etkili ve armutların uzun süre dayanmasını sağlayan bir yöntemdir. Bunun için bir tencerenin içine 3 su bardağı kadar su koyun ve üzerine 2 su bardağı kadar da şeker ilave edin. Bu karışımı hazırladıktan sonra ocağa alarak kaynamasını sağlayın. Bu arada armutlarınızı yıkayıp kabuklarını olabildiğince ince şekilde soyarak çekirdeklerini çıkarın. Daha sonra istediğiniz boyutlarda armutları keserek dilimleyin. Karışım kaynamaya başladığında içerisine yarım limon suyu ekleyin.

Ardından hazırlamış olduğunuz armutları kaynayan karışımın içerisine ilave edin ve bu şekilde armutları da 2 dakika kadar kaynatın. Yeterli sürenin ardından ocaktan alarak karışımın soğumasını bekleyin. Karışım soğuduktan sonra armutları kilitli veya normal bir buzdolabı poşetine doldurarak poşetlerin ağızlarını sıkıca kapatın. Bu şekilde hazırlamış olduğunuz poşetleri derin dondurucuya yerleştirin.

3-)Reçel Yaparak Saklama

Bunun için 1 kilogram armutu yıkayıp kabuklarını soyun ve ardından çekirdeklerini temizleyerek dilimlere ayırın. Daha sonra 2 su bardağı su ile birlikte armutları tencereye alarak üzerine 1 kilogram şeker ekleyin. Bu şekilde 1,5-2 saat kadar armutları kaynatın. Ardından da temiz ve kuru cam kavanozlara hazırladığınız reçelleri doldurarak yıl boyunca rahatlıkla saklayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ