Lahmacun Kaç Günde Bozulur?

Lahmacun Kaç Günde Bozulur?

Lahmacun etli bir gıda olmasından dolayı tüketilecek miktarda alınmalı ya da kalan kısmı buzdolabında muhafaza edilmelidir. Uzun süre buzdolabında ya da birkaç gün açıkta saklanan lahmacun, içeriğinde bulunan kıymadan dolayı bakteri biriktirmeye ve sonrasında ise bozulmaya başlayacaktır.

Lahmacun Kaç Günde Bozulur?

Lahmacun, eğer açıkta bıraktıysanız 1 gün içerisinde bozulmaya başlar ve bu şekilde tüketilmesi risklidir. Aynı şekilde 3-4 gün kadar buzdolabında muhafaza edilmesi de lahmacunun bozulmasına sebep olacaktır.

Lahmacun alındığı zaman tüketilmesi gereken bir gıda olduğu için mümkün olduğunca yiyeceğiniz miktarda almanız daha doğru olacaktır.

Lahmacunun Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

Lahmacun bozulduğu zor anlaşılacak bir ürün olmadığı için aslında kolaylıkla tek bakışta bozulup bozulmadığını anlayabilirsiniz. Kısaca anlatmamamız gerekirse;

1-)Görüntüsünden Anlayabilirsiniz

Lahmacunun etli olan kısmına baktığınızda küflenmeye başladığını görüyorsanız, bekletmeden atmalısınız ve lahmacunun bulunduğu bölgeyi de sirkeli su ile ya da kimyasal bir temizleyici ile silip bol su ile durulamalısınız. Küf bakterileri sadece gıda üzerinde değil, gıdanın bulunduğu alana ya da yanındaki besinlere de kolaylıkla zarar verebilecek bakterilerdir.

2-)Kokusundan Anlayabilirsiniz

Lahmacunun görüntüsünde bir problem yok fakat paketi açtığınızda kötü bir koku ile karşılaştıysanız yine kesinlikle tüketmemelisiniz. Buzdolabında sakladıysanız da yine tüketmemeniz gerekmektedir. Genelde buzdolabında muhafaza edilen gıdalar uzun süre tazeliğini koruyor ya da bayatlamıyor gibi bir anlayış olsa da açık gıdalar için bu geçerli değildir. Bu tarz bir tüketim gıda zehirlenmelerine dahi sebep olabilmektedir.

3-)Tadından Anlayabilirsiniz

Kaliteli olmayan etten yapılan lahmacunlarda sıkça karşılaşılan durumlardan biri de tadındaki ani değişimlerdir. Sadece muhafaza etmeniz gerekmez, 10 dakika açıkta bekletmiş olduğunuz ve kaliteli et ürünlerinden yapılmamış lahmacunlarda maalesef tadında bozukluklar meydana gelebilmektedir. Eğer tadı sizi rahatsız ettiyse, öncelikle almış olduğunuz yer ile görüşmelisiniz ve kesinlikle tüketmemeye özen göstermelisiniz.

Lahmacun Saklarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Pişmiş lahmacunun saklama süresi çok azdır. Yani maksimum 1-2 gün olmalıdır. Saklarken dikkat edilmesi gerekenler ise;

  • Lahmacunu hava almayacak şekilde kapalı bir kap içerisinde saklamaya dikkat etmelisiniz. Bu şekilde buzdolabında maksimum 2 güne kadar muhafaza edebilirsiniz.
  • Eğer birazdan yerim düşüncesiyle oda sıcaklığında bıraktıysanız, alanın çok sıcak olmamasına ve direkt olarak güneş ışığına maruz bırakmamaya dikkat etmelisiniz. Aksi taktirde etli bir besin olduğundan sıcaklıkla bakteri üretmeye başlayacaktır ve bu şekilde tüketmeniz sağlık açısından oldukça zararlıdır.
  • Çiğ olarak saklamak istiyorsanız da, hazırlamış olduğunuz lahmacunları yine kapalı bir kap içerisine ve lahmacunlar birbirlerine yapışmayacak şekilde dikkat ederek buzdolabınızın dondurucu kısmında saklayabilirsiniz. Fakat yine hatırlatalım, kesinlikle hava almaması gerekmektedir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ