Deterjan Lekesi Nasıl Çıkar?

Deterjan Lekesi Nasıl Çıkar?

Deterjan lekesi genellikle çamaşırlar üzerinde görülen bir problemdir. Deterjanlar her ne kadar yıkama ve temizleme işlemi için kullanılan ürünler olsa da doğru şekilde kullanılmaması ve farklı birkaç nedenden dolayı lekelenmelere de yol açar.

Deterjan lekelerinin oluşmasındaki başlıca nedenler ise deterjanın gereğinden fazla kullanılması, makinenin kapasitesinden fazla doldurulması, çok düşük sıcaklıklarda yıkama yapılması ve deterjanın bayat olmasıdır. Bu nedenlerin hangisinden kaynaklı olursa olsun deterjan lekesini çıkarmak için uygulanabilecek oldukça basit birkaç yöntem bulunmaktadır.

Ancak öncelikle dikkat etmeniz gereken nokta makineye çok fazla deterjan koymanın çamaşırlarınızı daha iyi temizleyeceği düşüncesine kapılmamanızdır. Oluşan deterjan lekelerinden kurtulmak için ise ılık su ve yumuşak bir fırça kullanmak gerekmektedir. Bunların yanı sıra gereken tek şey ise biraz dikkat etmektir.

Deterjan Lekesi Temizleme Yöntemleri

1-)Deterjan Kapasitesi

Her çamaşır makinesinin hazne büyüklüğü farklıdır. Makinenin haznesinin büyüklüğü tamamen hacmi ile ilgili bir konu olmasına karşın çamaşır kapasitesini de doğrudan etkileyen bir unsurdur. Burada önemli olan nokta ise makinenizi nasıl kullanacağınızı iyi bilmekten geçmektedir. Makinenizin kapasitesine göre farklı miktarlarda deterjan koymanız gerekir. Deterjan gözüne doğru miktarlarda deterjan koymamanız durumunda çamaşırlarınızda lekelenmeler meydana gelir. Deterjanın az gelmesi durumunda ise çamaşırlarınız iyi yıkanmayabilir bu nedenle doğru miktarda deterjan kullanımı deterjan lekelerini çıkarmak için oldukça etkilidir.

2-)Makine Kapasitesi

5 kilodan 12 kiloya kadar farklı çamaşır makinesi kapasiteleri bulunmaktadır. Çamaşırlarınızda deterjan lekesi oluşmaması için makinenizin kapasitesini bilip buna göre çamaşır koymanız deterjan lekesi oluşumunu önlemek için oldukça etkili olacaktır. Fazla miktarda çamaşır koyulması yıkama işlemi sırasında çamaşırların iyi hareket edememesine neden olacağı için deterjan lekesi kalmasına neden olur.

3-)Sıcaklık

Çok yüksek derecelerde sıcak su kullanmak doğaya zarar veren bir durum olduğu için küresel ısınmanın hızla arttığı bu yıllarda düşük sıcaklıklarda su tüketimi yaygınlaşmıştır. Ancak çamaşır yıkarken aşırı düşük sıcaklıklarda su kullanmak deterjanların iyi çözülmemesine neden olacağı için çamaşırlarda leke kalması kaçınılmaz bir durum olacaktır. Bu nedenle çamaşırlarınızı 30-60 derece sıcaklıklar arasında yıkamaya özen gösterin.

4-)Bayat Deterjan

Her ne kadar deterjanların bayatlamayacağı düşünülse de deterjanlarında etkin bir şekilde işlevlerini görebilmeleri için bir kullanım süresi bulunmaktadır. Özellikle toz deterjanlar zamanla sertleşeceği için çözülme aşaması daha uzun sürebiliyor. Bu durumda çamaşırlarda leke oluşmasına neden oluyor. Bu nedenle kullandığınız deterjanın bayat olmamasına özen gösterin.

5-)Ilık Su ve Fırça

Tüm bu yöntemlere karşı çamaşırlarınızda deterjan lekesi oluşuyorsa da ılık su ve fırça yardımı ile rahatlıkla deterjan lekelerini çıkarabilirsiniz. Bunun için deterjan lekesi olan bölgeye bir miktar ılık su dökün. Daha sonra çamaşırınıza zarar vermeyecek yapıda bir fırça yardımı ile lekeli bölgeyi fırçalayın. Bu şekilde deterjan lekesinin çıktığını göreceksiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ