Saç Fırçası Nasıl Temizlenir?

Saç Fırçası Nasıl Temizlenir?

Saç fırçalarının temizliği hemen hemen her kadının sıkça yaptığı ve yapmaktan hoşlanmadığı bir iştir. Çoğu zaman saç fırçalarının temizlenmesi yeterince düzgün yapılamadığı için saçları tarama esnasında saçlar fırçaya takılarak kırılabilir ve bu durumdan kaynaklı sağlıksız saçlar oluşabilir.

Saç fırçasına zarar vermeden saç fırçanızı temizlemek istiyorsanız, aşağıda anlatılan adımları harfiyen yerine getiriniz.

1-)Saç Kıllarından ve Tozlardan Kurtulun

Saç fırçalarının kirlenmesinin en büyük nedeni saçları tarama esnasında fırçaya kılların takılması ve burada kalmasıdır. Zamanla bu kılların üzerini tozlar kaplar ve fırçadan çıkarılması daha zor hale gelir.

Saç fırçası üzerinde bulunan kılları çıkarmak için ellerinizi kullanabilirsiniz. Elleriniz ile fırçadaki kılları çekin. Daha sık dişli olan fırçalarda bu işlemi bir iğne yardımı ile gerçekleştirebilirsiniz.

Bu işlemi ne kadar sık gerçekleştirirseniz bir sonraki sefer temizlemeniz daha kolay olmaktadır. Bu sebeple bunu bir alışkanlık haline getirmek, her taramadan sonra eliniz ile fırçadaki saçları toplamak sizin işinizi kolaylaştıran bir adımdır.

2-)Ilık Su Kullanın

Bu aşama saç fırçası üzerindeki mikroorganizmaları öldürmek amacıyla kullanılmalıdır. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta kullanılan su sıcak ya da kaynar su olmamalıdır.

Sıcak su saç fırçasını oluşturan maddelerin erimesine ya da yapışkanların bozulmasına sebep olabilmektedir bu sebeple ılık su kullanınız.

Ilık su içerisine antibakteriyel şampuan, deterjan ya da sıvı sabun koyabilirsiniz. Bu sayede mikroorganizmaların ölmesini sağlayacaksınız. Bu su içerisinde saç fırçasını en az 15 dakika bekletiniz. Gerekirse suyu değiştirerek bu işlemi birkaç defa yapabilirsiniz.

Bu işlem sonrasında saç fırçasını kurutmayı ihmal etmeyiniz. Aksi halde içerisinde bir süre sonra mikrop üremeye başlayabilir ve bu saç sağlığınız için hiç istenilen bir durum değildir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ