Luxell Börekçi Fırında Kek Kaç Derecede Pişer?

Luxell Börekçi Fırında Kek Kaç Derecede Pişer?

Luxell börekçi fırın kullanarak kek pişirebilirsiniz. Fakat fırında dikkat etmeniz gereken ısı dereceleri vardır. Yani alt üst sıcaklık 200 derecede pişirebilirsiniz fakat fan kullanılacaksa bu derece 180 olmalıdır.

Luxell Börekçi Fırında Kek Kaç Derecede Pişer?

Normal fırınlar ile luxell markalı fırınları kıyasladığımızda, aslında fırının ayarlanabilir sıcaklık derecesi ve buna bağlı olarak pişirme süresi oldukça hızlıdır. Pek tabii fırında kekinizi yarım saat içinde pişirebilirsiniz fakat bu esnada fırını kesinlikle açmamanız gerekmektedir.

Luxell fırında kek pişirirken dikkat etmeniz gereken püf noktalar vardır. Bu noktalar aslında genel olarak kek yaparken dikkat edilmesi gereken noktalardır. Kısaca bahsetmemiz gerekirse;

  • Kullanacağınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Aksi taktirde kekinizin hamuru tam manasıyla pişmediğinden çiğ kalabilir.
  • Kek için kullanacağınız toz malzemeleri (un, kakao vb.) her zaman eleyerek kullanmalısınız.
  • Hazırladığınız kek hamurunun uzun süre açık bir şekilde beklememesi gerekmektedir. Mümkün olduğunca kısa süre içinde fırına vermelisiniz. Aksi taktirde kekinizin kabarmasını engellemiş olursunuz.
  • Yukarıda da belirtmiş olduğumuz gibi, kullandığınız fırın luxell ise kekinizi fırınlamadan evvel alt üst ısıyı 200, eğer fan kullanacaksanız da yine ısıyı 180 dereceye ayarlayarak öncesinde fırınınızı ısıtmalısınız. Fırını ısıtmadan direkt olarak pişirilen keklerde eğer dikkat edilmezse kısmi bölgelerde çiğlik gözlemlenebilmektedir.
  • Yine luxell fırınlar için, kekinizi fırına verdikten sonra ilk 20 dakika kesinlikle fırını açmamalısınız. Fırının yapısından dolayı açıp keki kontrol etmeniz halinde kekinizin sönmesine neden olabilir ya da kabarmasını engelleyebilirsiniz.
  • Kekinizin tam manasıyla pişip pişmediğini anlamak için, kek kabardıktan sonra fırınınızın kapağını açmanızı öneririz. Böylece bir kürdan ya da bıçak yardımıyla kekin bazı noktalarına, özellikle ortasını delerek pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.

Artan Kek Nasıl Değerlendirilir?

Yapılan kekler bazen zamanında bitmeyebilir ve kalan kek bayatlayabilmektedir. Böyle bir durum ile karşılaştığınızda, eğer kekiniz aşırı bayat değil ise farklı alternatifler kullanarak değerlendirebilirsiniz. Biz bu konuda size bir fikir vermek isteriz. Daha sonrasında yaratıcılığınızı kullanarak siz de farklı yöntemler ile artan kekinizi değerlendirebilirsiniz.

1-)Kek Topçukları

Kek topçukları artan kekleri değerlendirmek için kullanılan en bilindik tatlılardan biridir. Burada aslında uygulayacağınız yöntem oldukça basit ve hızlı. Öncelikle artan kekinizi eliniz ile iyice ufalamanız gerekiyor. Daha sonrasında içine biraz bisküvi de katarak yeni bir tat elde edebilirsiniz. Ufaladığınız bisküvi ve artan kekinizi bir kap içinde tutun ve üzerine az miktarda süt dökün. Bu süt ile kek ve bisküvileri iyice yoğurduktan sonra hamur kıvamını alması gerekmektedir. Daha sonrasında bu hamurdan eliniz ile yuvarlaklar yaparak borcam içine dizin.

Bu şekilde hamuru bitirdikten sonra, üzerine hazırladığınız kakao sosunu dökün ve dilerseniz üzerini süsleyebilirsiniz. Bu şekilde her tatlı da olduğu gibi soğuması için buzdolabında bekletmenizi öneririz. Servis ederken dondurma ya da krem şanti kullanabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ