Mutfaktaki Et Kokusu Nasıl Giderilir?

Mutfaktaki Et Kokusu Nasıl Giderilir?

Vücudumuzun protein ihtiyacını karşılamak adına et tüketimi oldukça önemlidir. Çok lezzetli olsa da eve bıraktığı kokudan kurtulmak biraz zaman ister. Bazı yemekler koku bırakmazken bazı yemeklerin kokusu zor gider. Et yemekleri de kokunun çıkması için özel çaba isteyen yemeklerden. Üstelik et kokusunu gidermek hiçte zahmetli bir iş değil. Sadece bir miktar tarçın, biraz şeker, defne yaprağı, biraz karanfil, sirke ve bir miktar karbonat ve isteğe bağlı esanslı uçucu yağ yeterli.

1-)Havalandırma

Havalandırma oldukça önemlidir. Çünkü dışarıdan gelen temiz hava ile birlikte içerideki hava değişir ve böylelikle mutfağınızda bulunan kötü kokular gitmiş olur. Bununla ilgili ilk yapılması gereken yemek pişirirken aspiratörün açılması. Şayet aspiratörünüz yetersiz kalıyor ise mutlaka kapı pencere açın.

2-)Temizlik

Et yemeği yaptıktan sonra özellikle tavada yapıldıysa mutlaka hemen temizleyin. Et bulaşıkları ne kadar uzun süre beklerse mutfaktan hatta evden et kokusu o kadar geç çıkar. Çünkü o bulaşıklarda kokar ve temizlenmediği sürece de kokmaya devam eder. Sadece bulaşıklar değil yağ sıçrayan yerlerinde temizlenmesi gerekir. Yani tezgah, yerler, ocak gibi.

3-)Tarçın ve Şeker

Bir miktar toz tarçını ve bir miktar çekeri küçük bir tencere ya da tava içerisinde ocağa koyun. Kısık ateşte altını açın. Bu şekilde mutfağınızdaki et kokusu yerine burnunuza tarçın kokusunun geldiğini göreceksiniz.

4-)Defne Yaprağı

Birkaç defne yaprağını bir miktar su ile birlikte bir tencerenin içinde 5 dakika kadar kaynatın. Mutfağınızdaki yemek kokularından kurtulun.

5-)Karbonat

2 yemek kaşığı karbonat ve biraz su koyduğunuz tencerenize eğer isterseniz birkaç damla esanslı uçucu yağ ekleyin. Bu karışımı iyice kaynatın.

6-)Tarçın ve Karanfil

Yemek pişirmeye başladığınızda bir yandan da küçük bir tencerenin içine biraz tarçın ve karanfil koyun. Toz tarçın da olabilir çubuk tarçın da olabilir. Yine isteğe bağlı hoşunuza giden bir koku atabilirsiniz. Portakal, limon kabuğu rendesi veya esanslı yağlardan olabilir.

7-)Sirke

Yemeği ocağa koyduğunuzda diğer ocağa da sirke koyup kaynatın. Yemek pişene kadar sirkeyi de kaynatın.

NOT: Tüm evinize koku sinmemesi için mutlaka mutfağınızın kapısını kapatarak bu tarz yemekleri pişirmeye başlayın. Ayrıca diğer odaların kapılarını da kapatın. Çünkü mutfak kapısı her açıldığında ister istemez kokular eve dağılmaya başlayacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ